Marian Dobrica, o cariera din doua cuvinte: oportunism si frica

https://penitenciareinfo.files.wordpress.com/2019/04/adresa-fsanp-ilegalitati-transport-marian-dobrica-slobozia.pdf

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrica, ne-a demonstrat ca o cariera se poate construi si pe „principii” pe care nu le gasesti in Statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul adminsitratiei penitenciare, si anume: oportunism, frica si lipsa de asumare.

Este de notorietate ca Marian Dobrica a ajuns de fiecare data director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) din conjunctura, astfel

1. Primul mandat. Tot imputernicit, asa cum ii place lui, Marian Dobrica a fost intrebat de Mona Pivniceru (fost ministru al Justitiei – 2013) despre o recomandare de director general pentru a conduce vremelnic ANP.

Oportunist, Marian Dobrica s-a nominalizat pe el insusi, pozand in cel mai legalist si mai corect dintre ofiterii de penitenciare ai momentului. A plecat Mona Pivniceru, a plecat si Marian Dobrica precum un ciulin de baragan si n-a apucat sa isi arate adevarata fata. A distrus intre timp popotele, si-atat.

2. Al doilea mandat. Scurta istorioara (introducere) Tot imputernicit, asa cum ii place lui, Marian Dobrica, juca rolul de director general adjunct (DGA) sub mandatul lui Marius Vulpe, numit de Raluca Pruna. Conjunctural, Marian Dobrica a ajuns DGA pentru ca Marius Vulpe l-a luat de la Penitenciarul Slobozia si l-a proptit in scaunul biroului doi de DGA, cu scopul de a-i delega lui calitatea de ordonator secundar de credite.

Insa, „curajos” cum il stie toata lumea cand e vorba de raspundere, Marian Dobrica a refuzat atributia delegata, invocand ca acest atribut nu se deleaga. In anul 2017, ajuns director general imputernicit si curajos cum il stim cu totii cand e vorba de asumarea raspunderii, Marian Dobrica,  a delegat calitatea de ordonator secundar de credite doamnei Ioana Serban (DGA). Consecvent in decizii, no?!

Sa revenim la ale noastre: Dupa ce domnul Marius Vulpe a iesit la pensie in 2017, succesor la functia de director general ar fi urmat sa fie domnul Dan Halchin, pentru care DMRU din ANP a si intocmit documentatia necesara si a trimis-o la MJ. Asta fiind decizia initiala.

Acum apare intriga! Intre timp, in locul Ralucai Pruna a venit Tudorel Toader. Marian Dobrica a inceput sa faca poteca intre ANP si MJ si, in momentele in care ii aduna matreata lui Tudorel Toader de pe umeri, i-a soptit in ureche ministrului ca Dan Halchin nu este potrivit pentru functia de director general si ar fi mai indicat sa-l imputerniceasca pe el la comanda ANP.

Vazand cat de bine aduna Marian Dobrica matreata de pe umeri si scamale de pe costum, Tudorel Toader a vazut in Marian Dobrica potentialul arivistului si lingusitorului, cititndu-i in ochi curajul de neprihanit. O alta calitate pe care domn’ profesor doctor universitar a vazut in Marian Dobrica este minciuna. Cine-l cunoaste bine pe Marian Dobrica stie ca, de cele mai multe ori, imputernicitul ilegal minte de crede si el.

Punctul culminant. Tudorel Toader avea nevoie de o marioneta la ANP, care sa-i legitimeze toate nelegiuirile si abuzurile. Cum domnul Dan Halchin nu a intrunit conditiile necesare, ministrul l-a pus pe Marian Dobrica director general al ANP. De cand Marian Dobrica e director general al ANP, problemele se rezolva de la sine sau nu se rezolva deloc.

Cand FSANP ii semnaleaza cate o incalcare a legii de catre vreun subaltern, Marian Dobrica raspunde curajos ca o Ciresara: „Si eu ce sa-i fac?!”. Din 2017 pana in prezent, Marian Dobrica nu si-a dat seama ca functia de director general al ANP mai implica si lucruri serioase, pe langa semnat mape pline de adrese al caror continut bate uneori orice logica elementara.

Deznodamantul. Suntem in 2 august 2018 si Marian Dobrica inca se tine atat de strans cu dintii de scaunul de director general al ANP, incat, se vad urme de dantura in lacul lemnului si zgarieturi de unchii in tapiterie.

De frica sa nu identifice Tudorel Toader un director de penitenciare pe care sa-l numeasca director general al ANP in locul lui, Marian Dobrica a taiat orice legatura de comunicare dintre directorii de penitenciare si ministru. Practic, exista intre ministru si directori o singura linie de comunicare/informare: prin Marian Dobrica.

N-ar fi asta o problema daca Marian Dobrica ar fi de buna credinta si l-ar informa pe ministru realitatea din penitenciare.

La Radio Erevan s-a transmis stirea potrivit careia Marian Dobrica ii furnizeaza minciuni lui Tudorel Toader, inducandu-l pe acesta in eroare in ceea ce priveste problemele din sistemul penitenciar. Adevarat! – ar zice triumfator Marian Dobrica.

Directorii de penitenciare nemultumiti de Marian Dobrica nu zic nimic, directorii de directii din ANP nu zic nimic, fara a intelege ca, usor, usor, incap pe maini mult mai despotice si mai anti sistem.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

16 gânduri despre „Marian Dobrica, o cariera din doua cuvinte: oportunism si frica

 1. Intrebare: Stiti care este porecla lui (editat admin) ?
  Raspuns: Suleiman Magnificul si se datoreaza ,,cadanelor” pe care le-a adus la Rahova, Jilava si Dpct.
  Nedumerire: Oare doamna (editat admin) stie ?!

  Apreciază

 2. Domnisorul Boorkuu a primit cadou o jucarie care se numeste depecet. I se va lua deoarece e prea mare pentru jucarii. Va primi zmeura de aur pentru intreaga activitate analistul mamei drag si mutatorul de moldovense la kapytales. Cred ca face flotari acum.

  Apreciază

 3. DRAGA (editat admin) TE VEI INTOARCE LA RAHOVA FOARTE REPEDE SI DOBRICA SI POLICA VOR UITA BINEFACERILE TALE, ASA ATI FOST INVATATI . TU NU STIAI CA NU E BINE SA DAI IN CAINE PINA NU STII CINE E STAPINUL? NU AI INVATAT NIMIC DIN TRECUTUL ALTORA. AI PIERDUT TOT INSA NU PRICEPI. ADIO PDL…
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Apreciază

 4. Va plati pentru tot. Pacat ca (editat admin) nu are capacitatea de a sesiza capcanele. De fapt, pacat ca (editat admin) PACAT CA DOBRICA. RUSINOS. ATIT.

  Apreciază

 5. Bravo Dorobantule! Era momentul ca sindicatele sa ia poziție fata de tupeul lui Dobrica. Să sară și directorii din unități și cei din Anp la gâtul lui! Specimenul e zero caracter, zero performanța și nu are curaj și energie. Ranchiunos si răzbunător de când îl știu, dar va ceda și in final va fugi înapoi la Slobozia cum a mai făcut-o in 2013. Salutari lui Dumitrascu! Am văzut ca numai el e vehement. Faceți echipa buna!

  Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: