Ultraj la Penitenciarul Spital Rahova

Ultraj la Penitenciarul Spital Rahova

In data de 28.07.2018, in jurul orei 19:30, la Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova, pe fondul unei stari de agitatie psihomotorie, un detinut a incercat sa rupa polita de la oglinda din camera de detinere si a aruncat cu obiecte de cazarmament de pe pat. Fiind somat de agentul supraveghetor sa inceteze, detinutul a proferat amenintari cu moartea la adresa agentului.

Detinutul a fost prezentat la cabinetul medical al unitatii, unde s-a constatat ca nu prezenta urme de violenta corporala. Datorita faptului ca detinutul se afla in evidenta cabinetului medical cu probleme de comportament psihice si pentru a preveni actele de violenta, incepand cu ora 19:47, medicul de garda, cu aprobarea directorului unitatii, a recomandat contentie terapeutica. Incidentul a fost filmat cu camera video din dotarea sefului de tura. Ulterior, in jurul orei 22:00, din dispozitia medicului de garda i s-au ridicat mijloacele de imobilizare.

Ritmul ultrajelor – un ultraj la doua zile se intampla in penitentire – ar trebui sa trezeasca interesul directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrica, si sa faca ceea ce a promis: infiintarea grupelor de interventie in toate unitatile penitenciare. Daca ANP ar da dovada de seriozitate si ar face o statistica a ultrajelor, ar observa ca majoritatea ultrajelor se intampla in penitenciarele care nu au grupa de interventie specializata, de sine statatoare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Ultraj la Penitenciarul Spital Rahova

  1. De ce nu începem cu proteste în sensul acesta, cerem înființarea grupelor de intervenție în toate penitenciarele.

    Apreciază

  2. Ultraje se intampla in fiecare zi in toate penitenciarele din Romania, detinutii nostrii sunt chiar mai scapati din mana decat cei francezi, unde din pacate s-a ajuns chiar la uciderea angajatilor in penitenciare, sper din suflet ca la noi sa se ia masuri inainte de a ajunge in asemenea situatii.Acolo unde exista grupe de interventie acestea nu sunt folosite cum ar trebui pentru ca tremura izmenele pe sefii din guvern si ANP la atentionarile CPT ca „mascatii ii streseaza pe domnii detinuti”.In tot anii de detentie nu ii responsabilizam deloc pe detinuti, nu intervenim in tulburarile lor comportamentale, nu ii pregatim deloc pentru ceea ce ii asteapta la liberare, o data iesiti pe portile penitenciarelor nici un ONG, nimeni nu ii ajuta sa isi gaseasca un loc de munca, o locuinta si cum ei sunt oameni cu rezistenta zero la frustrari fac ceea ce stiu mai bine si revin in singurul loc in care primesc TOTUL fara sa li se ceara NIMIC in schimb!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: