In data de 28.07.2018, in jurul orei 19:30, la Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova, pe fondul unei stari de agitatie psihomotorie, un detinut a incercat sa rupa polita de la oglinda din camera de detinere si a aruncat cu obiecte de cazarmament de pe pat. Fiind somat de agentul supraveghetor sa inceteze, detinutul a proferat amenintari cu moartea la adresa agentului.

Detinutul a fost prezentat la cabinetul medical al unitatii, unde s-a constatat ca nu prezenta urme de violenta corporala. Datorita faptului ca detinutul se afla in evidenta cabinetului medical cu probleme de comportament psihice si pentru a preveni actele de violenta, incepand cu ora 19:47, medicul de garda, cu aprobarea directorului unitatii, a recomandat contentie terapeutica. Incidentul a fost filmat cu camera video din dotarea sefului de tura. Ulterior, in jurul orei 22:00, din dispozitia medicului de garda i s-au ridicat mijloacele de imobilizare.

Ritmul ultrajelor – un ultraj la doua zile se intampla in penitentire – ar trebui sa trezeasca interesul directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrica, si sa faca ceea ce a promis: infiintarea grupelor de interventie in toate unitatile penitenciare. Daca ANP ar da dovada de seriozitate si ar face o statistica a ultrajelor, ar observa ca majoritatea ultrajelor se intampla in penitenciarele care nu au grupa de interventie specializata, de sine statatoare.