Directorul Penitenciarului Targu-Jiu, Ion Popescu, zis Polică, s-a folosit de numele directorului general al Administratiei Nationale a Pentenciarelor (ANP), Marian Dobrica, pentru a se scuza ca a intarziat la comisia de disciplina de la Ministerul Justitiei in data de 23 iulie 2018.. Acuzatul Polică a afirmat ca a trecut mai intai pe la directorul general pentru a discuta anumite probleme de serviciu.

Intrebat a doua zi de catre subsemnatul, Marian Dobrica a infirmat ca Ion Popescu ar fi trecut pe la el, insa nu i-am dat crezare, dat fiind reputatia directorului general de peroana care nu se tine de cuvant atunci cand promite ceva. Ulterior, am aflat ca Polică a  trecut pe la ANP, dar dupa ora 17:00, cand Marian Dobrica era deja pe autostrada soarelui, in drum spre Slobozia.

Surprinzator de neplacut, cum poate sa minta Ion Popescu pentru a-si gasi scuze! Ba mai mult, in timpul comisiei de disciplina, directorul Polică s-a scuzat ca are multe probleme in unitate (aproximativ 300 de deficiente identificate de ANP, dar nicio sanctiune disciplinara) din cauza lipsei de personal si a aparitiei legii recursului compensatoriu.

Scuzele lui Polică sunt exagerari fortate. Pe langa faptul ca nu a stiut cati angajati are Penitenciarul Targu-Jiu, directorul Polică nu are nici cele mai elementare cunostinte de drept, facandu-se de ras in fata membrilor comisiei de disciplina. Ramane totusi enigmatica intrebarea: De ce s-a folosit Ion Popescu de numele lui Marian Dobrica? Ne permitem si un raspuns: Este posibil sa-l faca complice la faradelegile lui.