Avem dovada! Dobrica, ilegal in functie

Avem dovada! Dobrica, ilegal in functie

Mai marii resurselor umane din ANP-ul condus ilegal de Marian Dobrica s-au gandit ca legea care limiteaza mandatele imputernicitilor la 2 poate fi incalcata daca fac dansii o adresa.

Asa se face ca in cel de-al 3-lea ordin de numire consecutiv apare referire la Adresa ANP 39467/2018 referitoare la stabilizarea actului de comanda la nivelul managementului superior al Administratiei Nationale a penitenciarelor, asta banuiesc c-ar fi elementul care l-a convenis me mega-juristul profesor in limbi necunoscute sa incalce legea, pentru ca – nu-i asa – printr-o adresa practic se poate.

Adresa FSANP comunicare nota resurse umane stabilizare act de comanda - imputernicire DG ANP
Adresa FSANP comunicare nota resurse umane stabilizare act de comanda – imputernicire DG ANP

Or, legea 293/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare prevede la art. 55 alin. 3 cat se poate de clar ca:

(3) Ofiterii pot fi imputerniciti in functii de conducere in unitatea in care sunt incadrati sau in care au fost detasati, imputernicirea pe functie se poate face pentru o perioada de maximum 6 (sase) luni si se poate prelungi, cu acordul scris al acestora, potrivit competentelor, cu inca 6 (sase) luni. (…)

Ceea ce inseamna, oricum ai interpreta, ca dupa 1 an, cel in cauza nu mai popate primi imputernicire. Ori tocmai asta s-a intamplat prin OMJ 1543/C/2018 prin care s-a acordat cea de-a 3-a imputernicire de cate 6 luni lui Marian Dobrica desi, nu demult, ministrul isi anuntase intentia de a inceta cu aceasta ilegalitate. Ceea ce, un mincinos fiind, evident ca n-a facut.

Mai jos proba celor 3 imputerniciri, ultima fiind ilegala daca ne mai intereseaza cumva legea 293/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si in cazul in care nu consideram ca

OMJ 1543/C/2018 imputernicire DG ANP mai 2018
OMJ 1543/C/2018 imputernicire DG ANP mai 2018
OMJ 3190/C/2017 imputernicire DG ANP noiembrie 2017
OMJ 3190/C/2017 imputernicire DG ANP noiembrie 2017
OMJ 1377/C/2017 Imputernicire DG mai 2017
OMJ 1377/C/2017 Imputernicire DG mai 2017

Pentru instanta de judecata o sa caut si-n stenograme ca sa putem proba si schimbarea trecatoare si din gura a opiniei privind respectarea legii in ceea ce priveste imputernicirile. N-a tinut e drept decat in ceea ce priveste incomozii, Dobrica primindu-si chair si ilegal imputernicirea, iar ministrul aproband amintita Nota a ANP care si-a propus sa-l stabilizeze in functie.

Rezolutie Tudorel Toader si acord Marian Dobrica
Rezolutie Tudorel Toader si acord Marian Dobrica

Noi am cerut deja anularea in instanta, e clar ca partasii la nelegiuire au semnat in cunostinta de cauza, sper deci sa dam un exemplu la nivel de sistem chiar daca asta presupune ca, pana azi, avem deja vreo 10 saptamani de documente anulabile despre care l-am si notificat pe asa-zisul director general Marian Dobrica in scris.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

4 gânduri despre „Avem dovada! Dobrica, ilegal in functie

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: