In data 24 iulie 2018, in jurul orei 14:00, l-am intrebat pe domnul director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrica, daca directorul Penitenciarului Targu-Jiu, Ion Popescu, l-a vizitat la ANP. Raspunsul a fost NU, desi directorul Ion Popescu “s-a laudat” ca a trecut pe la ANP in data de 23 iulie 2018. Si chiar a trecut.

Fara sa-si dea seama ca un director de unitate, fie el de talia lui Ion Popescu, nu poate trece neobservat prin ANP, directorul general imputernicit Marian Dobrica a ales sa ma minta cu seninatate, ca si cand ar fi crezut si el ce spune.

Domnul Marian Dobrica ar trebui sa stie ca scunderea acestui adevar este un efort si o sursa de stres suplimentar care n-ar fi trebuit sa merite, decat daca venirea lui Ion Popescu in ANP reprezenta o vizita cu miza. Chiar si in acest moment ramane o nebuloasa pentru mine de ce a ales directorul general sa minta la o astfel de intrebare banala. O fi debusolat, s-o afla in euforia imputernicirilor. Nu-mi dau seama.

Cert este ca directorul general Marian Dobrica a mintit in legatura cu vizita directorului Penitenciarului Targu-Jiu, Ion Popescu, in Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), in data de 23 iulie 2018. Domnul Marian Dobrica trebuia sa stie ca increderea nu se pierde decat singura o data.

Si-atunci ma-ntreb: Putem avea incredere in eventualele masuri pe care le-ar dispune directorul general Marian Dobrica in ceea ce priveste posibilele fapte de coruptie de la Peniteciarul Targu-Jiu, in care este implicat directorul Ion Popescu?

Aceasta intrebare i-am adresat-o printr-un SMS domnului director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrica. Nu astept un raspuns. Si chiar daca ar veni unul, ar fi susceptibil de minciuna.

Advertisements