Inainte de a se prezenta in fata Comisiei de disciplina din cadrul Ministerului Justitiei, directorul Penitenciarului Targu-Jiu, Ion Popescu, zis ”Polică” s-a laudat ca a trecut pe la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) pentru a fi uns cu mirul scaparii de directorul general al ANP, Marian Dobrica, dupa modelul Varujan Vosganian.

Lacrimile varsate in biroul directorului general al ANP, mirul “scaparii”, cu care l-a uns Marian Dobrica pe frunte pe Polică si acatistele date la biserici poate il vor ajuta pe directorul Penitenciarului Targu-Jiu sa scape de sanctiunea disciplinara.

Se spune ca directorul general al ANP, Marian Dobrica, ar suspina adanc, cautandu-se de batista, daca vreun director de penitenciare ar avea drum in Bucuresti si nu l-ar vizita la biroul din Maria Ghiculeasa.

Vizita de ieri a lui Ion Popescu la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) si faptul ca nici pana in prezent directorul general al ANP nu a dispus niciun control la Penitenciarul Targu-Jiu, in ciuda faptelor de coruptie semnalate de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), naste suspiciunea une posibile complicitati, sens in care vom sesiza organele penale impotriva persoanelor care se fac vinovate.

Ziarul local Gorjeanul a prezentat mai multe intamplari care l-au avut ca protagonist pe directorul Penitenciarului Targu-Jiu, comisar sef de penitenciare Ion Popescu, printre care si faptul ca acesta este citat in fata Comisiei de disciplina din cadrul Ministerului Justitiei pentru data de 23 iulie 2018.