ANP incapabil de solutii pentru psihologi

FSANP i-a semnalat printr-o petitie Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) ca, in mod ilegal si abuziv, conditioneaza accesul si promovarea in profesia de psiholog de regulile unei organizatii non-guvernamentale de drept privat, cum este Colegiul Psihologilor din Romania si, totodata, conditioneaza suplimentar si discriminatoriu accesul la examenul de promovare in functiile de director adjunct/sef serviciu/sef birou reintegrare sociala.

ANP incapabil de solutii pentru psihologi
ANP incapabil de solutii pentru psihologi

Ce credeti ca a raspuns ANP?! Incapabil de dezvoltare, cu o lipsa a viziunii si mereu cu copitele din spate infipte in pamant, ANP-ul, in loc sa gaseasca o solutie in avantajul agentilor si ofiterilor din sistemul penitenciar, face tot posibilul sa gaseasca cate o scuza pe care sa o arunce in raspunsurile la petitiile FSANP, cu care sa-si scuze impotenta.

ANP trece printr-o perioada de criza de gandire pozitiva si, in loc sa mearga cu repeziciune spre progres, adopta o strategie obtuza, ingusta si daunatoare angajatilor din sistemul penitenciar. Sofismul este noua strategie a ANP, altfel nu pot fi justificate carentele de logica pe care le gasim in raspunsurile la petitiile FSANP.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „ANP incapabil de solutii pentru psihologi

 1. Ceea ce nu inteleg domnii din ANP este faptul că psihologii, asistenții sociali si medicii răspund administrativ in fata sistemului penitenciar iar profesional în fața colegiilor de specialitate, existand coduri deontologice si norme profesionale clar stabilite.
  Acestia ar trebui clasificati ofiteri specialisti, avand coeficient de salarizare corespunzator necesar acoperirii cheltuielilor privind cotizatiile anuale respectiv formarii continue si obligatorii cerute de către colegiile de specialitate, cheltuieli suportate in prezent de fiecare specialist din buzunarul propriu.

  Apreciază

 2. Incapabil dar și răuvoitor! In ANP sunt niște psihologi care ne conduc și care sunt oricum dar nu practicanți. De aici vine și lipsa lor de înțelegere fata de problemele noastre și slaba reprezentare pe care ne-o asigura în fata directorului ANP.

  Apreciază

 3. Deacord cu logica ANP pana aici. As vrea insa sa imi răspunda la o alta intrebare: de ce un educator, un jurist, un pazist, etc pot veni la concurs, deși nu au trepte profesionale conferite de un organism profesional, precum colegiul psihologilor. Ei fără trepte cum pot ulterior sa fie șefi peste psihologii cu trepte, grade, etc? Atâta timp cât aceștia pot participa la examen fără sa îndeplinească genul asta de condiție, consider ca este discriminare. Sau la concurs sa poată merge doar absolvenții de psiho și as sociala. Una din doua.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: