Profesionistii nu fug de transparenta

Profesionistii nu fug de transparenta

Desi intre organizatiile sindicale, Ministerul Justitiei (MJ) si Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) s-a semnat un Acord privind transparenta si dialogul social in sistemul administratiei penitenciare, in care partile recunosc imbunatatirea trasparentei decizionale, ANP inca ezita sa fie transparent si sa consulte sindicatele.

Profesionistilor nu trebuie sa le fie frica de transparenta. Profesionistii demonstreaza ca sunt profesionisti, nu se cred experti sau de neinlocuit si nici nu se ascund. Profesionistii cand gresesc isi asuma. Frica de raspundere a devenit emblematica in sistemul penitenciar, iar tergiversarea si neasumarea se dovedesc a fi principii de urmat. Un sistem care se minte in halul acesta nu poate fi considerat sanatos.

Organizatiile sindicale primesc informatii de la ANP cu pipeta. Frica de raspundere sau nesiguranta sunt principalele motive pentru care ANP nu trimite organizatiilor sindicale documentele si informatiile de interes pentru membrii acestora.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat in repetate randuri directorului general al ANP, Marian Dobrica, sa disemineze catre sindicate documentele si informatiile relevante pentru promovarea și apararea intereselor profesionale si social-economice ale angajatilor, insa nici pana in prezent nu s-a luat nicio masura.

Drept pentru care am solicitat in scris domnului Marian Dobrica sa isi ia in serios functia de director general al ANP si sa dea curs solicitarii organizatiei noastre sindicale de a ne comunica adresele ANP-DMRU cu caracter de dispozitie si care vizeaza interesele angajatilor din penitenciare.

Profesionistii nu fug de transparenta
Profesionistii nu fug de transparenta

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: