Recidivistii pusi in libertate inainte de termen gasca pedeseilor si-a tudoreilor fac ceea ce stiu: comit infractiuni si produc victime. Cu 15% mai multe infractiuni cu violenta.

Motivele sunt clare, si le explica si colegii de la politie: sunt din ce in ce mai putini politisti si din ce in ce mai multi infractori pe strada. Decizie politica. Nu doar penitenciarele sunt subminate cu buna stiinta ci si ordinea publica. Asta, reamintim, ca sa scape mustaciosu’ de puscarie. Ceea ce, fie vorba intre noi, n-o sa se intample.

Intre timp insa trebuie sa gestionam situatia creata de gasca susamintita. Criminalitatea creste, asa cum era de asteptat. Solutii reale nu se intampla. Nici investitii majore in conditii de detentie si nici programe de reintgrare sociala nu vedem sa misune pe strazi. Misuna hotii, talharii, violatorii si criminalii.

Sigur, o vreme o sa inncerce sa ne prosteasca cu statistica masluita, si-o sa tina pentru c-o sa si fie destui obedienti care sa se faca ca nu vad ce se intampla si ca nu inteleg ca nu poti lasa maimuta de la guvernare prea mult sa se joace cu proverbialul brici. Urmarile pot fi catastrofale iar raul facut va fi greu de indreptat.