Plata orelor suplimentare aprobata in dezavatajul angajatilor penitenciare

Plata orelor suplimentare aprobata in dezavatajul angajatilor din sectorul operativ

Azi, 17 iulie 2018 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Ordinul Ministrului Justitiei care reglementeaza modalitatea de acordarea a majorarii de 75% din salariul de functie pentru munca suplimentara prestata incepand cu 1 aprilie 2018 peste programul normal de lucru.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat angajatilor din penitenciare ca Tudorel Toader are intentia de a insela angajatii din penitenciare care lucreaza in ture si efectueaza munca suplimentara in weekend, solicitandu-i acestuia sa remedieze problema. Evident, ca Tudorel n-a facut-o.

Screen Shot 2018-07-17 at 17.27.48

Potrivit art. 13 alin. 2 din OMJ cu pricina, drepturile acordate pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si pentru munca suplimentara nu se pot cumula pentru aceeasi munca prestata.

In concluzie, desi FSANP s-a opus introducerii art. 13, solicitand in repetate randuri eliminarea lui, inclusiv cand OMj se afla in stadiul de proiect, mult asteptatul OMJ privind plata orelor suplimentare afecteaza angajatii care desfasoara activitatea in ture.

FSANP va apela la toate instrumentele legale pentru a-i demonstra inca o data lui Tudorel Toader ca este un ministru incompetent care actioneaza impotriva intereselor angajatilor din penitenciare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Plata orelor suplimentare aprobata in dezavatajul angajatilor penitenciare

  1. Gresit!
    Omj spune clar ca nu se aduce atingere rsl-urilor prin plata orelor suplimentare si ca cele doua (rsl+ ore suplimentare ) nu se pot cumula. Deci pontatorul e obligat sa ponteze orele suplimentare in alte zile decat cele de rsl.
    Problema e cu interpretarea facuta de ANP… care ne obliga sa scoatem din calcul o parte din rsl ca fiind ore suplimentare

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: