Comisia de la Venetia critica modificarile in forta la legile justitiei

Comisia de la Venetia critica modificarile in forta la legile justitiei

Cand Comisia de la Venetia fuse de acord cu pragul la abuz in serviciu, era valabil ce spune. Acu, ca-i critica pe cei care-au maltratat legile justitiei si pe cele penale sunt niste nenoriciti de straini care se baga cu de-a sila-n treburile noastre. Asta zic iordachii, nicolicii si alti copii de suflet de-i lui penalul ala care-i Presedinte la Camera Deputatilor.

Pe scurt, nu-i bine cu partea de control politic pe numirea procurorilor, cu modul in care sunt invalidate ordonatele procurorilor, ori cu restrictia pentru libera exprimare la magistrati. S-a exagerat la raspunderea magistratilor peste limita impusa de existenta dovedita a relei credinte si a neglijentei grave.

Mai sunt si altele, dar mai de amanunt. Cert e ca, daca vrem sa mai facem parte din Europa, trebuie sa renuntam la legi de tip „sa-l scapam pe Dragnea”. Pur si simplu nu merge asa, si jmecheria pesedista nu poate sa tina la infinit sub pretextul stindardul aceluui nesimtit „pentru ca putem”.

Comisia de la Venetia critica modificarile in forta la legile justitiei
Comisia de la Venetia critica modificarile in forta la legile justitiei

Un alt moment dificil pentru cel care-ar trebui sa fie ministrul justitiei nu al infractorilor. Dificil daca i-ar pasa de ceea ce mai ramane dinn justitie dupa ce-o executa gasca de la putere. Tudorel Toader mai e si membru in Comisia de la Venetia si se mai si mandrea cu apartenenta la acest organism prestigios. N-a dat nici aici vreun test de competenta, tot politic a fost numit, dar e membru.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un gând despre „Comisia de la Venetia critica modificarile in forta la legile justitiei

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: