Ce a invatat Tudorel Toader de la omologul sau italian?

Ce a invatat Tudorel Toader de la omologul sau italian?

In perioada 12-13 iulie 2018, in Austria, a avut loc o intalnire bilaterala informala intre Tudorel Toader (ministrul Justitiei), Marieta Safta (secratar de stat) si Alfonso Bonafede, ministrul justitiei din Italia.

Site-ul oficial al Ministerului Justitiei se lauda ca, in cadrul intrevederii au fost discutate printre alte probleme si transferarea detinutilor, raportata la conditiile de detentie din penitenciarele din Romania, cu referire la initierea si aprobarea Calendarului de masuri 2018-2024 pentru solutionarea supra-aglomerarii carcerale si a conditiilor de detentie, in executarea hotararii-pilot Rezmives si altii impotiva Romaniei.

Cu acest prilej, Tudorel Toader a mai prins in agenda o viitoare vizita in Italia, la Roma. Dupa cum stiti, lui Tudorel Toader si Marietei Safta le plac plimbarile pe banii alegatorilor, atat in tara, cat si in strainatate. Macar cu asta se vor lauda si asta va ramane in urma lor dupa ce vor pleca de la conducerea Ministerului Justitiei.

Cu siguranta a uitat domnul Toader sa-l intrebe pe omologul sau italian, ce s-a intamplat cu infractionalitatea, dupa recursul compensatoriu adoptat de Italia. Si in Italia, violatorii sa fi inceput sa violeze italience la cateva zile de la liberare, iar italienii sa fie talhariti si furati de detinutii beneficiari ai reformei in justitia italiana, asa cum s-a intamplat in Romania?

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: