Anonimizarea la penitenciare intrece orice inchipuire, din dorinta de a impiedica petentii in a-si valorifica drepturile. Exces de zel si lipsa de transparenta la extreme.

Pana acolo se merge, incat se anonimizeaza din anumite documente care n-au nici caracter secret si nici confidfential pana si numele petentului, de ajunge autorul sa nu mai stie cine si de ce a facut cerere. O atmosfera de Kafka poate neintentionata, dar care se intampla. Mai jos un exemplu. Toate documentele primite de petent sunt la fel de ciuntite si asta se intampla inainte de GDPR.

Documente de control ANP

Asta ignorand faptul ca transmiterea documentelor in sine este blocata din diferite motive si pe diverse pretexte, substratul fiind ca institutia incearca sa-i ascunda propriile probleme si rautati. De loc surprinzator, s-a intamplat exact cand mai marii ANP pusesera tinta pe cate un incomod care s-a aparat destept.

In context, sefii cei mari de la Giurgiu, dar de imprumut, pregatesc revenirea celui cunoscut sub numele de Fulga si care n-a mai primit imputerniciri dupa ce i-am facut cateva sesizari in legatura cu manareli la concursuri si organizarea defectuoasa a aplicarii recursului compensatoriu.

Cineva il tine-n brate pe cetateanul Fulga, daca l-au pus director desi fusese amanat in grad pentru fapte de coruptie care-ar fi trebuit sa-l aduca dupa gratii, iar acum dupa ceva timp pe bara i se pregateste reinscaunarea discreta. Sigur, o sa fim pe faza si o sa reactionam. Institutional insa, demonstram ca suntem incapabili de schimbare.