Anonimus captivus

Anonimus captivus

Anonimizarea la penitenciare intrece orice inchipuire, din dorinta de a impiedica petentii in a-si valorifica drepturile. Exces de zel si lipsa de transparenta la extreme.

Pana acolo se merge, incat se anonimizeaza din anumite documente care n-au nici caracter secret si nici confidfential pana si numele petentului, de ajunge autorul sa nu mai stie cine si de ce a facut cerere. O atmosfera de Kafka poate neintentionata, dar care se intampla. Mai jos un exemplu. Toate documentele primite de petent sunt la fel de ciuntite si asta se intampla inainte de GDPR.

Documente de control ANP

Asta ignorand faptul ca transmiterea documentelor in sine este blocata din diferite motive si pe diverse pretexte, substratul fiind ca institutia incearca sa-i ascunda propriile probleme si rautati. De loc surprinzator, s-a intamplat exact cand mai marii ANP pusesera tinta pe cate un incomod care s-a aparat destept.

In context, sefii cei mari de la Giurgiu, dar de imprumut, pregatesc revenirea celui cunoscut sub numele de Fulga si care n-a mai primit imputerniciri dupa ce i-am facut cateva sesizari in legatura cu manareli la concursuri si organizarea defectuoasa a aplicarii recursului compensatoriu.

Cineva il tine-n brate pe cetateanul Fulga, daca l-au pus director desi fusese amanat in grad pentru fapte de coruptie care-ar fi trebuit sa-l aduca dupa gratii, iar acum dupa ceva timp pe bara i se pregateste reinscaunarea discreta. Sigur, o sa fim pe faza si o sa reactionam. Institutional insa, demonstram ca suntem incapabili de schimbare.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

8 gânduri despre „Anonimus captivus

 1. Asta e politica ANP ului sub mandatul lui Dobrica. Abuzuri peste abuzuri iar cand se vad incoltiti o dau in prosteala.

  Apreciază

 2. Constantin Ion, directorul adjunct paza de la Penitenciarul Giurgiu, va fi mazilit de servicii ca sa faca loc omului lor. Termen 01 09 2018. Vom fi martori ai evenimentului.

  Apreciază

 3. SRI Giurgiu forteaza reascensiunea lui Fulga, omul lor de baza in penitenciar, iar cum Popescu are o slabiciune cu ramificatii in ORNIS in legatura cu SRI nu e decat in rolul de servant.

  Apreciază

 4. Popescu de la Giurgiu are sarcina sa-l scoata din joc pe actualul director adjunct Constantin Ion ca sa-i faca loc lui Fulga pe functia de director adjunct SDRO. Pana atunci Popescu a primit ordin sa-l imputerniceasca sef Serviciu Regim Penitenciar.

  Apreciază

 5. Daca Registrul riscurilor la coruptie al angajatilor din penitenciarul giurgiu este facut de Fulga care a fost sanctionat pentru coruptie, va dati seama in ce fel suntem?

  Apreciază

 6. Coruptie, santaje , papusi si papusari, asa este condus sistemul penitenciar. Dobrica, Burcu, Popescu, Fulga sunt doar cateva nume care sunt la mana SRI pentru greselile si pacatele lor. Se impune desecretizarea protocolului cu SRI si o sa vedeti cum explodeaza mamaliga.

  Apreciază

 7. Popescu are ordin de la Dobrica sa-l tina proaspat pe Fulga, care este sef de sectie, insa, in practica face pe directorul adjunct paza sau sef serviciu regim penitenciar. De ce e? Simplu. Fulga este omul de legatura al SRI Giurgiu si atata timp cat sindicatele nu fac presiuni sa se desecretizeze protocolul dintre ANP si SRI o sa avem fel de fel de ofiteri dubiosi, santajabili, implantati prin functii cheie.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: