Iancu Teodor favorizeaza introducerea telefoanelor mobile in Penitenciarul Targu-Jiu?!

Bilant cu amenintari si presiuni la Puscaria lui Polica

In data de 26 iunie 2018, un instalator de la firma constructoare Novara Impex SRL a incercat sa introduca ilegal un telefon mobil unuia dintre detinutii custodiati in Peniteciarul  Targu-Jiu, insa a fost descoperit de catre agentii din postul de control nr. 1 al penitenciarului. 

Directorul adjunct siguranta detinerii si regim penitenciar, comisar de penitenciare Teordor Iancu, aflandu-se la comanda unitatii, i-a dat muncitorului interdictie de a mai vizita Penitenciarul Targu-Jiu.

Revelatia sau un „apel telefonic” de la cineva l-a facut pe domnul DASDRP, Iancu Teodor, ca in ziua urmatoare (27 iunie 2018), sa ridice masura dispusa si sa permita in continuare muncitorului infractor sa aiba acces in penitenciar, motivand ca este „singurul instalator al firmei constructoare„.

Da, domnule Iancu, acel posibil infractor este singurul instalator al firmei constructoare care a incercat sa introduca ilegal telefoane in Penitenciarul Targu-Jiu si pe care colegii dumneavoastra l-au prins! Aici va dau dreptate, este singurul.

Cand a gresit domnul Iancu Teodor? Prima data cand a luat decizia legala de a nu lasa un  posibil infractor sa mai aiba acces constant in penitenciar? Sau a doua oara, cand i-a ridicat interdictia, calcand in piocioare orice Plan de prevenire a introducerii obiectelor interzise in penitenciare?

Culmea penibilului este ca tot domnul DASDRP Iancu Teodor a dispus interdictia instalatorului de a vizita un detinut timp de 6 luni, desi instalatorul infractor nu a vizitat niciodata vreun detinut.

DASDRP este responsabil cu prevenirea introducerii telefoanelor mobile in penitenciar, luand masurile necesare in acest sens, iar Teodor Iancu a luat una care a fost eficienta doar 2 zile. Capabil omul, nu?!

Vazand ca afacerea introducerii telefoanelor mobile la detinuti este profitabila pentru angajatii de la Novara Impex SRL, in data de 29 iunie 2018, un alt angajat a incercat sa introduca prin aceeasi metoda un telefon in penitenciar, incurajat probabil de lipsa unei masuri administrative eficiente impotriva colegului muncitor care a incercat cu doua zile inainte sa introduca telefoane mobile in Penitenciarul Targu-Jiu.

Iata, deci, cum adjunctul de la paza Iancu Teodor, prin deciziile pe care le ia, incurajeaza fenomenul introducerii telefoanelor mobile in Penitenciarul Targu-Jiu.

Intrebarile care se impun: Cine i-a impus lui Iancu Teodor sa isi schimbe pozitia a doua zi? Muncitorul care a introdus primul telefon este singurul instalator al unei firme de constructii de talia firmei Novara Impex SRL? De unde stia Iancu Teodor ca e singurul instalator al firmei?

Am cautat cele doua evenimente negative din Penitenciarul Targu-Jiu in „lista evenimentelor negative produse în sistemul penitenciar in zilele de 26 si 29.06.2018”, insa nu am gasit nimic. De ce? Vom afla in curand. Sa nu fi fost raportate Adminsitratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP)? Vom afla si asta.

Macar organele de cercetare penala au fost sesizatecu privire la aceste evenimente sau…?

In concluzie, putem aprecia ca masurile diametral opuse, luate de pe o zi pe alta, ale domnului Iancu Teodor (Uite interdictia! Nu e interdictia!) au favorizat si, totodata, incurajat al doilea muncitor sa introduca ilegal, in data de 29 iunie 2018, un telefon in Penitenciarul Targu-Jiu cu scopul de a ajunge la detinuti.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Iancu Teodor favorizeaza introducerea telefoanelor mobile in Penitenciarul Targu-Jiu?!

  1. Taloi, fiind in prag de pensionare la amenințat pe Iancu cu reclamații la anp pentru ca nu a fost împuternicit șef tura. Iancu să-l liniștească il planifica șef de tura In special sâmbătă si duminica ca o compensare ca nu a avut loc la împuternicire .

    Apreciază

  2. Inainte de a fi derector la paza Iancu a fost secretar la CD de la penit Tg Jiu si a invatat sa faca el sesizari. Cind era secretar contopist nu deschidea gura. Acu aeru a intarit…

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: