Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina

Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina

Impotriva comisarului sef de penitenciare Ion Popescu, directorul Penitenciarului Targu-Jiu, marioneta comisarului de penitenciare Iancu Teodor (DASDRP), a fost sesizata comisia de disciplina a functionarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Justitiei (MJ).

Ion Popescu, este supranumit ”Polică” din cauza expresiei ”academice” cu care se adreseaza subalternilor in exercitarea actului managerial. Textual li se adreseaza cu ”Du-te-n polica mea de aici!”.

Ei bine Polica asta a afirmat ca acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unitati – sistemul administratiei penitenciare semnat de ministrul Justitiei si de directotul general al ANP este o ”frectie”, in timp ce gesticula obscen cu mana dreapta.

Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina

Domnul „Polica” este fericitul posesor al celor aproximativ 70 de deficiente identificate de echipa de control a Directiei Inspectie Penitenciara (DIP) din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Vedem daca scapa.

Pana una alta, ma-ntreb si eu si, totodata, ii intreb pe domnul ministru Tudorel Toader si pe domnul director general Marian Dobrica daca domniile lor au semnat ”o frectie” (in sensul obscent al cuvantului).

Or, daca nu au semnat ”o frectie”, domnul director Ion Popescu a depasit cu mult regulile bunului simt si a incalcat flagrant Codul deontologic al functionarlor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciar.

Expresiile ”academice” folosite in dialogul cu subalternii au tot felul de cuvinte care nu mai necesita piper si sare, deoarece exprima o vulgaritate si-o desteptaciune de-ti iau mintile.

In schimb, cu sefii din Mj, ANP sau din alte structuri, Ion Popescu adopta o atitudine slugarnica de umil functionaras, cu umerii cocosati de injosire. Domnul Popescu Ion este tipul de director de penitenciare care ar linge orice clanta din ANP si MJ ”numai sa fie bine”.

Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina
Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina

Acest personaj nu se plaseaza niciodata de partea riscului. Mereu alege siguranta ori tabara cu avans sau luntrea mai promitatoare. De aceea nu ma mira ca ii tolereaza abaterile adjunctului Iancu Teodor, caruia ii prezicem un viitor veritabil de actor principal in filmul ”Saraci cu duhul”.

Daca stia domnul Polică ca va ajunge intr-un conflict deschis cu organizatiile sindicale, ar fi facut chiar domnia sa cercetarea aia disciplinara in locul domnului inspector de penitenciare Ion Tataru, ”numai sa fie bine”.

In articole care vor urma vom demonstra ca Ion Popescu si Iancu Teodor conduc Penitenciarul Targu-Jiu cu incompetenta si neimplicare in rezolvarea problemelor reale cu care se confrunta angajatii penitenciarului.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

51 de gânduri despre „Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina

 1. Hornoiu cristian- sef la resurse umane
  Se stie deja cine trebuie sa ia proba interviului, cine nu o sa corespunda, cine e mai capabil, trage polica niste sfori prin nasicu care a tras si la el de s a vazut director peste noapte, asa se intampla cand toti analfabetii si taranii care prasau pamantul ajung cu caruta plina cu gaini si oua la oras.
  Bravo, cacealma de director ce esti!

  Apreciază

 2. Același de mai sus unde nu o sa ajungeți oricât ați da din codițele alea foarte mici . spune:

  Pardon , am vrut sa spun frustrați expirați. ..Mă înțeleg colegii adevarati!!!

  Apreciază

 3. Polica a dat 4,67 nota la evaluare juristului Chertes Adrian. Anul asta va lua 5.00 ca se judeca cu puscaria si joaca tenis cu polica pe terenurile S C Mirual. Ba esti nebun?

  Apreciază

 4. Dle Polica vreti sa postam un contract de sponsorizare de la un detinut? Va spun ceva numele Alexandrescu Sandel, Vasile Ramiro sau Mantog Ionel? Vreti proba, va tine?

  Apreciază

 5. Pentru ca Iancu sa poata lua vreo 9000 de lei de la CAR saptamina trecuta sa plece in Croatia unde e acum a dat agent cu pistol sa il insoteasca la banca pe casierul CAR sa ridice aproape un miliard de lei pe care i- tinut in casieria din biroul lui Mischiu. Asta da abuz de luat il calcul de dl Cotofana.

  Apreciază

 6. Domnule Dorobantu, luati materialul DIP Intocmit dupa controlul de la TgJiu din octombrie 2017 si sesizati CD din MJ impotriva lui Polica pentru management defectuos, ca la ANP inca se mai gindesc dupa 8 luni ce sa faca. Sa vedem faca MJ e incintat de ce va descoperi si daca dl Toader are inclinatie spre astfel de MANA… JERRY. Poate asa trebuie sa fie in unitati cum e in materialul DIP

  Apreciază

 7. Daca sotia unui fost detinut eliberat de curind este mare ofiter DPCT in ANP voi vreti sa afle Dobrica toate timpeniile din teritoriu?SOTUL A FOST PROCUROR, DAR DNA L-A PRINS CU MITA IN SAC. CU CINE O FI CHELTUIT EL BANII DIN INFRACTIUNI? CU POLICA NU. DOAMNA E MARE OFITER SI VREO DOI ANI A FOST LA VIZITA LA PUSCARIE SI CIND SE INTORCEA TRIA INFORMATII STRICT SECRETE. ANP,ANP…
  .

  Apreciază

 8. Sa nu uitam nici de cercetarile care s-au dispus de domnul polica impotriva unui cadru la cererea detinutului…e noaptea mintii, cred ca in nicio puscarie nu s-a mai intamplat asa ceva …. cum a scos bancile din curtea unitatii ca sa nu mai stea cadrele pe ele … el muncea mult, iar altii stateau… asa ceva n-am mai auzit… comunismul e frectie, pe langa modul cum au condus aceste doua exemplare unitateaca sa citez dintr-un clasic. Au plecat oameni la pensie cu multi ani in spate de activitate, cu un gust amar, extrem de auparati …. De ce asa ?! Nu toti suntem colegi? Nu toti mancam o paine ? Daca nu-l poti ajuta cu nimic da-i o strange calda de mana nu-i spune ca nu mai ai nevoie de serviciile lui. Urat domnilor, extrem de urat!

  Apreciază

 9. La multi ani cu demnitate nu in atmosfera de CAP de la unitate produs al actualei conduceri care se poarta ca mosierii si nu tine cont decit de un lucru esti cu noi sau impotriva noastra de aici si atitea procese cu cadrele umilite de avizele de specialitate ale juristului care se judeca si el cu puscaria

  Apreciază

 10. La mulți ani tuturor salariaților din Penitenciarul Tg Jiu.Am și uitat ca azi e ziua noastra.A-ti inceput iar sa va jigniți pe saituri și în presa.Așezați-va la masa dialogului și terminați cu jignirile.Nu face bine la nimeni.

  Apreciază

  1. Domnule împăciuitor, oamenilor le-a ajuns cuțitul la os la cât suferă datorită subiectivismului șefilor, lăsați-ne cu discursul asta, ne-am saturat de manevrele șefilor de la Targu Jiu, au ajuns sa se comporte mai civilizat ci deținuții decât cu cadrele care sunt colegii lor .

   Apreciază

 11. Fosta sefa de la evidenta a primit de doua ori spor de 50% in timp ce unul dintre subordonati facea infractiuni pentru care e trimis in judecata la jud tg jiu. ANP SE AUDEEEE? NUUUU

  Apreciază

 12. Daca vine vreun control la tgjiu sa fie avertizati oamenii ca pot descoperi nereguli care le pot provoca un puternic impact emotional si profesional si vor fi asaltati si certati de un pensionar care are acces in toate zonele de securitate fara sa aiba macar autorizatie la secret de serviciu. Acest pensionar vorbeste in unitate despre directori de directie din anp de genul o sun eu pe x sau il sun pe y folosind prenumele lor ca si cind ar fi frati. Asa ca greu sa reactioneze ANP ul nostru drag. Oamenii sint bazati

  Apreciază

 13. Nu va mai chinuiti. La controlul inspectiei au gasit 286 de nereguli si se mangaie pe cap cu greii. Ambii baieti celebri sunt de la mustacios din,, asociatie,, si la noi merge si mai pe linga lege ca e departe de Bucuresti. In rest sintem ocupati sa il terminam pe Alin Tataru ca ne enerveaza ca tot invoca el legislatie si nu sta sub masa cum ne place noua. Frectie ce invoca el, noi stim alte legi.

  Apreciază

 14. La trei luna dupa ce se muta cum se muta Hornoiu la A. N. P. SE SCOASE LA CONCURS POST DE SEF BIROU RESURSE UMANE LA TIRGU JIU SI SE INSCRISE HORNOIU CARE ESTE DAT CA FAVORIT DE TABARA LUI POLICA. SE MAI INSCRISE SI JURISTUL CARE DADU IN JUDECATA PUSCARIA CA NU ARE COEFICIENT DE ANP ORI MJ POATE. MACAR UNUL DIN DOI SA CADA PE ACEST POST SI FERICIREA SE REINSTALEAZA.

  Apreciază

 15. Verificati cum a fost mutat inspectorul Hornoiu de la resurse umane direct la anp in martie anul acesta fara sa se faca ccr, pe susta si cine este in spatele lui. Vedeti de ce DMRU nu a respectat procedurile de sistem la detasarea unui incepator direct in anp si ce rol are Polica in treaba asta si ce scrie in declaratia de interese a lui Hornoiu. E simplu

  Apreciază

  1. Nu găsesc declarația de interese a domnului Hornoiu pe pagina de internet a instituției. Am găsit doar declarația de avere din 2016.

   Observ ca domnul director nu respecta legea in ceea ce privește publicitatea din oficiu a declarațiilor de avere și de interese ale angajaților unității pe pagina de internet.

   Vom sesiza instituțiile abilitate cu privire la acest aspect.

   Apreciază

 16. Cind doamna Stroe Ilinca i-a reprosat lui Polica incalcarea legii el a amenintat ca o muta in alta pucarie unde se respecta legea. Sa spuna ea la mj detaliat ce a patit si ce stie din unitate si e armaghedon. Socul a fost cind intelectualii au facut sindicat in imparatia vesnica a lui Popescu si directorul a priceput ca nu mai merge cu prosteala, ca vor fi reactii si grupul de prieteni poate avea de suferit. Poate mai vor si altii sa vina martori la mj, puteti sa stiti? Sesizati corpul de control al mj asa cum cer si altii, o data in viata o verificare la TgJiu. Asta cred ca puteti sa faceti. Ne cerem scuze ca stim sa scriem si depasim nivelul agreat de unii.

  Apreciază

  1. Nu este corect sa se foloseasca numele meu ca si cand as fi nu stiu ce detinator al unor secrete sau informatii bomba care sa declanseze un armaghedon, pentru ca nu este adevarat, iar autorul comentariului stie foarte bine, dar scopul lui murdar e „intarata-i drace, ca si mie imi place”, ca sa se duca apoi sa spuna „Vedeti domn director? V-am spus eu?”. Domnule „aceiasi prigoniti”, sa nu te nimereasca pe tine un par in fund….ca sa citez un alt proverb iubit de dvs. Eu nu fac parte din nicio grupare, nu sunt in cercul apropiat al nimănui din conducere sau din executie, nu particip la intalniri sau discutii unde sunt informatii care ar putea fi bomba. Ceea ce am avut de spus, de bine sau de rau, dar tot timpul ce am crezut eu ca e legal, am spus la serviciu, persoanelor respective, indiferent cat de bine a fost primit. Nu am facut niciodata reclamatii, dar nici nu am facut ceea ce am vazut ca este ilegal, indiferent ce presiuni s-au pus asupra mea. Chiar dacă sunt văzută ca o persoana mai dificil de comunicat in anumite grupuri din unitate, pentru ca nu renunt la opiniile mele cand stiu ca sunt bazate pe corectitudine si legalitate, nimeni nu poate sa spuna ca am făcut vreodată mai mult decat sa sesizez persoana ca nu e bine si sa refuz sa fac ceva incorect sau ilegal. Nu mai incercati sa faceti din acest demers in care am fost citata ca martor mai mult decat este, ca sa va materializati razbunarea ca nu am participat cu dvs la ceva incorect.

   Apreciază

 17. Nu am intilnit pe nimeni mai prefacut si mai mincinos ca acest personaj unicat eu cred ca si el crede in minciunile lui si e umflat de lingai aciuati accidental in sistemul penitenciar

  Apreciază

  1. Ar fi mult mai bine sa descrieti fapte, decât impresii proprii. De ex.: X a jignit pe Y in data de… Sau Z a săvârșit următoarea fapta in data de…

   In felul acesta putem și noi sa intervenim punctual.

   Apreciază

   1. Verificați cum Iancu a acordat unui șef de tura, forțat, 4 libere in luna Iunie pentru ca este omul lui Polica’. Nu a existat nici o solicitare din partea șefului de tura, nici măcar nu a fost intrebat când are nevoie sau dacă are nevoie de zile libere. Iancu este obsedat de salariile celor care lucrează in ture, considera ca sunt prea mari. Datorita obsesiei, Iancu, intenționat acorda libere sâmbătă și duminica pentru a le diminua salariile .

    Apreciază

  1. Nu e domnul comisar sef de penitenciare Ion POPESCU atât de important, încât sa fie preluat de presa naționala.

   La cum vorbește cu subalternii, demonstrează cât de mic e ca director și ca om. Sincer sa fiu nu l-ar prelua nici presa locală, însă e directorul uneia din cele mai importante instituții din oraș.

   E rușinos ce face domnul director Ion Popescu, iar apariția in presa naționala ne-ar aduce un prejudicii de imagine.

   Administrația Naționala a Penitenciarelor (ANP) ar trebui sa sancționeze orice reprezentant al unei instituții care, prin faptele sale, afectează imaginea întregului sistem penitenciar.

   Apreciază

 18. ALIN POPESCU e singurul care mai poate salva aceasta unitate care e la vale cu toleranta de la centru. Intre timp mai sta polica 15 ani ca e foarte util

  Apreciază

  1. Alin Popescu ??? Cred ca glumești, Ana ! Sa spunem câți funcționari muncesc la casa la el și iau “excepțional” ? câți sunt planificați in locuri călduțe pe baza de afinități ? Sa spunem ce mentalitate comunista are Popescu, de la “ nu ai voie cu barba, tatuaje, n-ai șapcă, etc ? Sa spunem câți ppl șmecheri lucrează in locuri călduțe la doamna pe secție ? Fi serioasă, Ana !

   Apreciază

 19. Au plecat la chefuri la Oradea si Moneasa la rugamintea domnului director Mischiu Mariusica alt sfatuitor de nadejde al lui Polica. Avea si Alexut Nistoras nevoie de o recreatiune dupa povara exceptionalelor

  Apreciază

 20. De vreo doua săptămâni muncitorii civili care lucreaza la penitenciar la o cladire de birouri se chinuie sa bage telefoane mobile in adidasi insa sunt gasiti in pc 1.Polica le da mereu acces in puscarie la baietii prinsi cu mortul in pantofi in ciuda lui COTOFANA. Somn usor foruri superioare, nani nani paza mamii

  Apreciază

 21. Sa spună Iancu si Popescu Alin cum a acordat concediu de odihna in ultima luna, in doua rânduri, la 20 fpss din paza in același timp, care sau dus la nu-s ce campionat de fotbal ( de fapt la chefuri ) iar cei din foișoare nu se pot duce la toaleta pentru ca nu are cine săi înlocuiască .

  Apreciază

 22. Păcat de colegii care au ieșit la pensie Dupa 30 ani de activitate in penitenciarul Targu Jiu in condiții extrem de grele ( puncte de lucru in mina, mii de ore suplimentare dedicate instituției n detrimentul familiei ) și nu au fost ajutați cu sporul pentru lucru de excepție care s-a acordat după preferințele lui Iancu, doar aservitilor . Iancu nu cunoaște cum au lucrat colegii noștri, un neavenit, un apevist care s-a trezit șef peste noapte . Iancu acorda sporul numai persoanelor apropiate.

  Apreciază

 23. Sa nu uitam de sporul de 50% domnilor, cum si in ce conditii s-a dat, cum unele persoane au primit de 2 ori la rand pentru a putea sa-si rotunjeasca pensia in timp ce altele erau mintite in fata . Domnule Dorobantu si Domnule Dumitrascu interesati-va de cate ori a primit domn director acest spor … dumnealui chiar a facut lucrari exceptionale impreuna cu adjunctul suprem. Lucrari de iti sta mintea-n loc. Este foarte adevarat, oamenii nu mai vorbesc de frica, daca se adreseaza cuiva si chiar la ANP nu se mai ia nicio masura, ba chiar ai putea avea de suferit.

  Apreciat de 1 persoană

 24. Incet si sigur este adusa in discutii toata gasca, dar ati uitat de marele consilier de taina al conducerii Penitenciarului Targu Jiu, (editat admin) ( mare om, josnic caracter ) fara de care nu se ia nici o decizie, ba chiar sunt si cazuri in care acesta vine cu cu recomandari pentru imbunatatirea activitatii in cadrul penitenciarului ( prin protejarea si promovarea acolitilor, lingailor si servitorilor.

  Apreciat de 1 persoană

 25. Penitenciarul Târgu Jiu-instituție pubică de interes național ? … Rog schimbați denumirea SC POPESCU ȘI ASOCIAȚII SRL- Obiect de activitate: Custodiere deținuți și defăimare angajați. Cam așa cred că ar suna mai bine, cel puțin, cam cu asa ceva s-au ocupat domnii „directori” în ultimii ani de domnie.
  „Domnul ” Popescu un tip slăbuț ce-i drept, dar MARE DERECTOR MARE.
  Directorașul de sub poalele muntelui SADU , ‘nalt la stat mare la sfat, ce e cu talent și stil, față spate si profil, a primit un mare dar, un articol din sertar. Cum să crezi așa ceva ?! Ba să crezi !!! E adevărat…. și-ncă câte ați uitat… multe a făcut ș-a lins, numai să nu fie atins.
  Cu subordinea stă bine, e cu Iancu pă felie, amândoi să ducă o luptă îndemnați de o cornută.
  Dar să nu uităm ceva, e cu tentă, va urma…. va urma?! aoleu Ionele tată oare ce-o să mai urmeze? Numai lapte si cu miere, așa cum ai presărat, ți se-ntorc îndestulat.

  Apreciat de 1 persoană

 26. Dle Dobrica va rugam sa nu-l deranjati cu ceva pe Popescu Ion contabilul de la Sadu ca e periculos jur. Lasati ca trece si asta si mai facem un bilant cu polica si juristul lui preferat si neinteles. BRAVOOOO. Sa vedeti ce agresiv va reveni polica luni la munca si va incerca sa para sigur pe el si bazat. Si asa spune in unitate ca el cu Dobrica sint numai miere si dg-ul e foarte incintat de situatia de la TgJiu. Oare asa o fi au ba?

  Apreciat de 1 persoană

 27. La Târgu Jiu sunt foarte multe probleme, tartorul principal care ar trebui sa zboare este Iancu, care ani la rând a facilitat și ocrotit oameni corupți, vezi cazul Daianu care vorbea cu Iancu cu apelativul “Teo”. Se zvonea ca o parte din șpăgile luate de daianu mergeau și mai sus .

  Apreciat de 1 persoană

 28. Este trist, dar este 100% adevarat.
  Din pacate aceasta este realitatea din Penitenciarul Targu-Jiu.
  Domnu` Dorobanțu ar fi trebuit ca titlul să fie la plural-DIRECTORII DE CARTON AI PENITENCIARULUI TARGU JIU. Se clatină jilțurile?! alea de unde dumnealor vorbeau cu oamenii ca si cum ar fi fost cârpele lor, anumiti oameni bineînțeles că aveau și lingăi, care de-a lu` Ianculeț, care de-a lu` Neluș …
  Colonelu` de carton Neluș se crede impărat de ani buni, nimeni nu l-a deranjat, in schimb a deranjat extrem de multi oameni. Limbajul domnului Neluș este unul deplorabil la adresa cadrelor unității. Exista oameni care s-au pensionat și au rămas cu un gust amar după 20 și ceva de ani de muncă, să pleci la pensie mai mult decât umilit, nu este normal.
  Ciudat, cu deținuții domnii directori nu adoptă același comportament, ba mai mult li se adreseaza cu: „dragule”. Domnilor e ceva de domeniul fantasticului. Oamenii nu vorbesc de frica, dar sunt foarte multi care fac serviciul de frica, pur si simplu de frica. Este trist, dar este adevărat. Ma bucură faptul ca în sfarsit, in al 12-lea ceas exista oameni care au pus problemele din acest penitenciar pe tapet si nu sunt putine.

  Apreciază

 29. Se acorda la smecheri pe sume imense sau baietasi destepti stau la frati si surori in fericita gazduire ca sa fie bine sa nu fie rau si banu de la stat merge si controale de sus ciuciu

  Apreciază

 30. Cu toate ca e in concediu de odihna de luni dl Popescu Nelus vine zilnic sa manince la popota si sa arate ce atasat e de puscarie si de ciorba la cazan

  Apreciază

 31. Iancu face numai ilegalitați, de la subiectivismul fata de anumiți funcționari, pana la atitudinea cu capul in pământ fata de deținuții VIP-URI .
  In viitorul apropiat împotriva lui Iancu vor fi sesizate organele de urmărire penală pentru abuz in serviciu, pentru modul subiectiv in care își tratează subordonații. La dispoziția lui Iancu numai pilosii sunt împuterniciți in funcții de conducere, planificările sunt făcute astfel încât pilosii sa fie planificați in serviciu sâmbătă și duminica .

  Apreciază

 32. Dl Dorobantu sesizati corpul de control al mj sa verifice concursurile din sursa externa din ultimii doi ani unde dl Popescu a fost presedinte de comisie sa vada ce consateni afini si copii de subordonati au fost angajati la unitatea pe care o conduce de doar 7 ani. Sa verifice sponsorizarile facute de detinuti si sa vedem daca va vorbi la pertu si cu Oana Smith Haineala cum vb cu seful DIP din ANP.

  Apreciază

  1. L-a luat la pertu pe seful Directiei Inspectie Penitenciara din Administratia Nationala a Penitenciarelor? Cand, cum s-a intamplat? Erau de fata multi angajati?

   Apreciază

 33. Am cerut în repetate rânduri conducerii ANP ca în planul de învățământ pentru directorii de penitenciare și adjuncții acestuia să fie introduse ca teme de pregătire profesională continuă și aceste acorduri!
  Probabil că, în situația în care ar avea aceste teme, atitudinea dumnealor s-ar schimba fața de subordonați. Mai mult decât probabil, comisarul șef de penitenciare Popescu Ion nu ar fi gafat ca un șofer începător care se înfige în bordura acestuia ca vietatea protejată de legea din India, sau ca acel naravas al coridelor spaniole. Cer este că nu ne dorim să se finalizeze astfel acțiunile noastre.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: