Impotriva comisarului sef de penitenciare Ion Popescu, directorul Penitenciarului Targu-Jiu, marioneta comisarului de penitenciare Iancu Teodor (DASDRP), a fost sesizata comisia de disciplina a functionarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Justitiei (MJ).

Ion Popescu, este supranumit ”Polică” din cauza expresiei ”academice” cu care se adreseaza subalternilor in exercitarea actului managerial. Textual li se adreseaza cu ”Du-te-n polica mea de aici!”.

Ei bine Polica asta a afirmat ca acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unitati – sistemul administratiei penitenciare semnat de ministrul Justitiei si de directotul general al ANP este o ”frectie”, in timp ce gesticula obscen cu mana dreapta.

Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina

Domnul “Polica” este fericitul posesor al celor aproximativ 70 de deficiente identificate de echipa de control a Directiei Inspectie Penitenciara (DIP) din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Vedem daca scapa.

Pana una alta, ma-ntreb si eu si, totodata, ii intreb pe domnul ministru Tudorel Toader si pe domnul director general Marian Dobrica daca domniile lor au semnat ”o frectie” (in sensul obscent al cuvantului).

Or, daca nu au semnat ”o frectie”, domnul director Ion Popescu a depasit cu mult regulile bunului simt si a incalcat flagrant Codul deontologic al functionarlor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciar.

Expresiile ”academice” folosite in dialogul cu subalternii au tot felul de cuvinte care nu mai necesita piper si sare, deoarece exprima o vulgaritate si-o desteptaciune de-ti iau mintile.

In schimb, cu sefii din Mj, ANP sau din alte structuri, Ion Popescu adopta o atitudine slugarnica de umil functionaras, cu umerii cocosati de injosire. Domnul Popescu Ion este tipul de director de penitenciare care ar linge orice clanta din ANP si MJ ”numai sa fie bine”.

Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina
Directorul de carton al Penitenciarului Targu-Jiu in comisia de disciplina

Acest personaj nu se plaseaza niciodata de partea riscului. Mereu alege siguranta ori tabara cu avans sau luntrea mai promitatoare. De aceea nu ma mira ca ii tolereaza abaterile adjunctului Iancu Teodor, caruia ii prezicem un viitor veritabil de actor principal in filmul ”Saraci cu duhul”.

Daca stia domnul Polică ca va ajunge intr-un conflict deschis cu organizatiile sindicale, ar fi facut chiar domnia sa cercetarea aia disciplinara in locul domnului inspector de penitenciare Ion Tataru, ”numai sa fie bine”.

In articole care vor urma vom demonstra ca Ion Popescu si Iancu Teodor conduc Penitenciarul Targu-Jiu cu incompetenta si neimplicare in rezolvarea problemelor reale cu care se confrunta angajatii penitenciarului.