Dragnea, minciuni in serie de teama puscariei

Dragnea, minciuni in serie de teama puscariei

Dupa ce c-a fost penibil cand si-a cerut scuze infractorilor, Dragnea a mintit pretinzand c-ar fi mii in puscarii pentru abuz in serviciu. N-a fost insa singura minciuna: articoul respectiv e constitutional si este de inspiratie franceza.

„Imi cer iertare acum miilor de romani care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati in tribunale pe baza aceluiasi articol sovietic, iar altii sunt tarati pe la DNA si mai sunt si alte mii sau zeci de mii care nici nu stiu ca au dosare. Imi cer iertare ca s-a lungit atat de mult elaborarea Codului penal.

Maniera pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corecta, in Parlament, s-a dovedit ca a fost una gresita, pentru ca in Parlament nu se mai poate vorbi de procedura normala, dezbateri, adoptare si promulgare”, a spus presedintele PSD.

La cateva ore dupa aceasta afirmatie am reactionat, si am precizat ca de fapt sunt 73 de de condamnati pentru abuz in serviciu si ca in niciun caz nu poate fi vorba de mii carora un deminitar al Statului Romannsa le ceara scuze, doar daca Dragnea nu se refera la criminali, talhari, hoti ori violatori. Presa a preluat pe larg, nu mai intru in detalii.

Iata insa ca minciuna e dusa paa la capat prin referirea la faptul ca abuzul in serviciu ar fi neconstitutional si sovietic. In realitate, articoul referitor la abuzul in serviciu este constitutional, a verificat europafm.ro pentru noi, articolul din Codul Penal este constitutional (v. decizia 405/2016 si Decizia 392/2018), Parlamentul insa trebuie sa adauge un prag rezonabil pentru ca abuzul sa fie infractiune, ceea ce desi controlat de PSD n-a facut.

Nici treaba cu „sovieticul” nu e adevarata, realitatea fiind ca, desi Codul din 1968 a fost unul de inspiratie marxista, definirea abuzului in serviciu a fost mai degraba dupa model francez dupa cum ne spun specialistii si e si usor de verificat iar Tudorel al nostru ne-ar putea confirma rapid. Iata deci, Dragnea a comis un 3 in 1. Intr-atat de mare e spaima de puscarie a celui dintai dintre guvernanti, penalul care detine cea de-a 3-a functie in stat.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: