UPDATE|La Rodbav, in conditii improprii

Convocarea de la Rodbav se desfasoara in conditii improprii

UPDATE: In urma interventiei domnului director al Penitenciarului Codlea, Cristinel Vasile TIMOFTE, in cursul acestei zile s-a rezolvat problema cu apa calda de la Centrul de Formare Profesionala si Recuperare a Capacitatii de Munca Rodbav. Apreciem implicarea! 

Convocarea pe SCM (Sistemul de Control Managerial) organizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) la Rodbav se tine in conditii improprii. Partea noua de cladire nu are apa calda. Problema dureaza de cateva zile si nu pare a se rezolva curand.

Angajatii din penitenciare care participa la convocarea de la Rodbav, in scopul eficientizarii controlului managerial din unitatile penitenciare, se confrunta cu o dilema: Au identificat un standard pentru conditiile de la Rodbav. Se pare ca standardul „apa calda”, desi exista in teorie, nu pate fi implementat in practica, deoarece sefii de la Rodbav nu au identificat nicio strategie de remediere a problemei. Nici in legislatia comunitara si nici in cea nationala.

La nivelul Centrului de Formare Profesionala si Recuperare a Capacitatii de Munca Rodbav trebuie constituita o comisie care sa elaboreze procedura operationala „Asigurarea igienei angajatilor prin folosirea constanta a apei calde”, in concordanta cu Standardul 17 „Igiena personala” si in spiritul Procedurii zero zero.

Exista reclamatii potrivit carora problema apei calde persista de ceva timp si sunt slabe sanse de remediere a acesteia. Sa faci sute de kilometri cu autoturismul ori cu trenul la sfarsitul lunii iunie, iar cand ajungi la Rodbav sa nu gasesti apa calda pentru un dus, pare un episod dintr-un film a carei actiune se petrece in Evul Mediu.

Speram ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sa se implice rapid in remedierea problemei, atata timp cat conducerea Centrului de Formare Profesionala si Recuperare a Capacitatii de Munca Rodbav stia despre problema apei calde si nu a intentionat sa o remedieze.

Or, ii solicitam tovarasului Tudorel Toader sa emita un ordin de ministru prin care sa declare Centrul de Formare Profesionala si Recuperare a Capacitatii de Munca Rodbav cladire neconforma pentru a beneficia colegii nostri de reducerea perioadei de curs. Macar cu o zi.

P.S. Mancarea este buna.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „UPDATE|La Rodbav, in conditii improprii

 1. Chilia Veche, Rodbav, Amara, Sovata, etc…fundaturi în care ANP pompează bani aiurea. Mai mult…trimite angajați din toată tara în aceste locații, indiferent cate ore trebuie sa petreacă aceștia pe drumurile patriei și indiferent în ce condiții ii cazează. Dacă te trimite, tre sa te duci. Putini sunt aceia care refuza. Ajungi acolo plin de praf, mort de foame și de oboseala, fără sa ii pese cuiva despre asta. Se fac și 18 ore pe drum, doar sa ajungi într-una din aceste locații. Eu fel de cursa pe care ii trimitem pe hoți, sa se liniștească, sa le mai vina mintea la cap, sa prețuiască unitatea din care au fost trimiși, la întoarcere. Ajungi deci și găsești la Sovata, de pilda, ca ți se oferă doar mic dejun și dacă vrei prânz și cina dai tu cel puțin 50 lei pe zi. Mergi la Chilia veche și primești margarina și marmelada din a hoților, mergi la Rodbav și mănânci varza și cartofi și la prânz și la cina, nu ai semnal, nu ai drum de acces, nu ai apa, etc. Organizatorii acestor cursuri stau în spatele birourilor înghesuite din ANP și de acolo gândesc toate cursurile astea, parca dorind sa se răzbune pe toți angajații sistemului pt propriile nefericirii.

  Apreciază

 2. Este o minciună , nu directorul Timofte a remediat defecțiunea de la centrala termica unde se prepara apa calda , el este cauza pentru care nu numai că nu am avut apa calda , dar starea clădirilor Centrului , utilitățile , etc. sunt într-o stare de degradare continua de la numirea Luiza ca interimar .Domnul de la sindicat m-a sunat marți 26.06.2018 când o echipa de instalatori , trimisa de dir. Ec Coman Daniel a încercat sa remedieze defecțiunea i-am explicat că se lucrează la centrala , și că datorită managementului dezastruos al domnului director, Centrul a ajuns in aceasta situație . Am făcut un referat de necesitate din octombrie 2017 pentru revizia celor 2 centrale și până în prezent domnul director salvator nu a făcut nimic , poate acum după laudele domnului Dorobanțu se va mișca mai repede ,
  .Culmea este că această convocare avea ca tema controlul intern managerial , nu era mai bine să facă un studiu de caz în legătură cu managementul dir. Timofte in legătură cu CPPRodbav , să vedeți atunci pe domnul Dorobanțu pe cine mai lauda .
  Ii recomand domnului Dorobanțu sa se intereseze de ce la P.Codlea este o atmosfera de lehamite , de faptul că o serie de cadre de conducere și nu numai , au fugit la alte penitenciare , din cauza domnului interimar , iar afirmațiile dumneavoastră , domnule sindicalist , datorita faptului că nu sunt adevărate , sunt lingușeli , poziția unui sindicalist trebuie sa fie obiectivă , sa apere eventualele abuzuri ale unui director , nu să-l împovăreze cu niste merite pe care greu le poate dovedii .
  Va invit domnule Dorobanțu să aflați care este realitatea , după care eventual să vă cereți scuze .
  Marian Nicolae
  Sef CPP Rodbav

  Apreciază

  1. Stimate domnule Marian NICOLAE,

   La scurt timp dupa discutia telefonica avuta cu dumneavoastra, am discutat domnul director al Penitenciarului Codlea, Cristinel Vasile TIMOFTE, care mi-a spus ca s-a ocupat personal de remedierea problemei apei calde de la CFCRPM Rodbav, motiv pentru care am si facut un UPDATE la articolul „La Rodbav, in conditii improprii”.

   Apreciez cand o persoana despre care scriu sau careia ii aduc anumite acuzatii, recurge la dreptul la replica, pentru a-si apara imaginea. In felul acesta persoana respectiva demonstreaza ca isi asuma consecinta faptelor sale. Cu tot respectul, l-am crezut pe domnul director al Penitenciarului Codlea, Cristinel Vasile TIMOFTE, deoarece problema a fost rezolvata imediat dupa ce am discutat telefonic cu domnia sa.

   Nu am nicio informatie legata de atmosfera de la Penitenciarul Codlea. Daca as fi avut vreo informatie din care reiesea ca atmosfera din Penitenciarul Codlea este una „de lehamite”, va asigur ca as fi depus tot interesul pentru ca actuala conducere a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa intervina pentru a restabili o atmosfera de normalitate si un climat organizational adecvat.

   Nu am niciun interes sa menajez ori sa „lingusesc” directorul Penitenciarului Codlea. Daca observati, actionez de fiecare data cu virulenta atunci cand drepturile angajatilor din penitenciare sunt incalcate.

   Va astept, asadar, sa avem o comunicare si o colaborare stransa pentru a intreprinde orice demers care sa conduca la eliminarea problemelor de la CFCRPM Rodbav.

   Cu stima,
   Cosmin DOROBANTU

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: