UPDATE: In urma interventiei domnului director al Penitenciarului Codlea, Cristinel Vasile TIMOFTE, in cursul acestei zile s-a rezolvat problema cu apa calda de la Centrul de Formare Profesionala si Recuperare a Capacitatii de Munca Rodbav. Apreciem implicarea! 

Convocarea pe SCM (Sistemul de Control Managerial) organizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) la Rodbav se tine in conditii improprii. Partea noua de cladire nu are apa calda. Problema dureaza de cateva zile si nu pare a se rezolva curand.

Angajatii din penitenciare care participa la convocarea de la Rodbav, in scopul eficientizarii controlului managerial din unitatile penitenciare, se confrunta cu o dilema: Au identificat un standard pentru conditiile de la Rodbav. Se pare ca standardul “apa calda”, desi exista in teorie, nu pate fi implementat in practica, deoarece sefii de la Rodbav nu au identificat nicio strategie de remediere a problemei. Nici in legislatia comunitara si nici in cea nationala.

La nivelul Centrului de Formare Profesionala si Recuperare a Capacitatii de Munca Rodbav trebuie constituita o comisie care sa elaboreze procedura operationala “Asigurarea igienei angajatilor prin folosirea constanta a apei calde”, in concordanta cu Standardul 17 “Igiena personala” si in spiritul Procedurii zero zero.

Exista reclamatii potrivit carora problema apei calde persista de ceva timp si sunt slabe sanse de remediere a acesteia. Sa faci sute de kilometri cu autoturismul ori cu trenul la sfarsitul lunii iunie, iar cand ajungi la Rodbav sa nu gasesti apa calda pentru un dus, pare un episod dintr-un film a carei actiune se petrece in Evul Mediu.

Speram ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sa se implice rapid in remedierea problemei, atata timp cat conducerea Centrului de Formare Profesionala si Recuperare a Capacitatii de Munca Rodbav stia despre problema apei calde si nu a intentionat sa o remedieze.

Or, ii solicitam tovarasului Tudorel Toader sa emita un ordin de ministru prin care sa declare Centrul de Formare Profesionala si Recuperare a Capacitatii de Munca Rodbav cladire neconforma pentru a beneficia colegii nostri de reducerea perioadei de curs. Macar cu o zi.

P.S. Mancarea este buna.