Inchisoarea privata, un esec la moda

Inchisoarea privata, un esec la moda

Diverse publicatii online scriu tot felul de materiale de promovare pentru inchisorile private. Din pacate autorii nu prea stiu despre ce scriu si-si aleg prost sursele. Prost, sau interesat.

In realitate inchisorile private s-au dovedit a fi un experiment nereusit. Costa mai mult si sunt mai putin sigure. In SUA, acolo unde au functionat la scara larga, guvernul federal a decis sa renunta la asazisele inchisori private. Titlul articolului, e cretinut avand in vedere ca in realitate in SUA si celelelate tari care au folosit inchisori private numarul detinutilor a explodat, unul dintre motive fiind si oferta de locuri de detentie private.

Inchisorile private - cum au redus britanicii si americanii numarul de detinuti, fara gratierea infractorilor
Inchisorile private – cum au redus britanicii si americanii numarul de detinuti, fara gratierea infractorilor

Multi pareristi despre inchisorile private nici macar nu inteleg diferentele subtile intre diverse optiuni in legatura cu implicarea initiativei private in detentie. Uneori e vorba doar de modul in care sunt construite aceste penitenciare, statul fiind mai slab organizat daca trebuiesa-si faca singur astfel de constructii. Alteori, mai rar, este vorba de operarea unui penitenciar, de regula de minima siguranta, de catre o firma privata. Ceea ce e o cu totul alta poveste.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: