Orele suplimentare compensate ilegal si discretionar

Orele suplimentare compensate ilegal si discretionar

Directorii unor unitati penitenciare dispun compensarea discretionara a orelor suplimentare efectuate de angajati. Desi un angajat a efectuat ore suplimentare inainte de luna aprilie 2018, continuand sa efectueze inclusiv dupa luna aprilie, pana in prezent, directorii dispun doar compensarea orelor efectuate din aprilie si pana in prezent.

Respectivii directori de penitenciare care procedeaza ilegal si discretionar motiveaza ca nu-si asuma plata orelor suplimentare, desi Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), in urma discutiilor cu organizatiile sindicale, a stabilit ca orele suplimentare se compenseaza cu timp liber corespunzator in ordine cronologica.

Este cat se poate de evident ca in situatia prezentata mai sus directorii de penitenciare savarsesc un abuz in serviciu si vor suporta consecintele legale care decurg din aceasta situatie.

Metoda aleasa de unii directori de penitenciare este de noaptea mintii. Te face sa crezi daca au deschis sau nu vreodata un manual de logica elementara. Sunt aceiasi directori care se dau mari comandanti in fata subalternilor, dar tremura de frica in fata sefilor din ANP si nu-si asuma niciodata o situatie sensibila.

Reamintim ca plata orelor suplimentare este rezultatul  demersurilor Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) de la finele anului 2017 (Vezi cazul Vaslui – decembrie 2017). Prin urmare, nu suntem de acord ca anumiti directori „neasumati” sa gaseasca tertipuri ilegale pentru a nu plati angajatilor orele suplimentare efectuate.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Orele suplimentare compensate ilegal si discretionar

  1. Domnule presedinte ma pensionez pe 1 septembrie.Daca voi avea ore suplimentare nerecuperate pe lunile iulie si august va trebui sa mi le plateasca toate odata cu incetarea raporturilor de serviciu?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: