Justitiabilii, victime colaterale

Justitiabilii, victime colaterale

Lupta pentru stapanirea Justitiei, produce destule victime colaterale iar cetatenii nu mai cred in independenta magistratilor fata de politic.

Doar 47% dintre romani mai cred ca justitia e independenta conform Eurostat, media europeana fiind undeva la 55%. In privinta coruptiei stam si mai prost situandu-ne conform Transparency International pe un loc 25 din 28 de state ale Uniunii Europene, ceea ce si explica asaltul politicienilor asupra justitiei. Nici la nivel mondial nu stam mai bine, si asta vede orice om care-si cauta dreptatea.

Procesele dureaza cu anii si vorba romanului care zice ca „mori cu dreptatea in mana” se adevereste extrem de des. N-ai practic nicio garantie ca, intr-o justitie influentabila politic, iti gasesti dreptatea. Motiv pentru care nici nu l-ati auzit vreodata pe ministrul Justitiei ingrijorat de bagatele precum durata proceselor civile ori penale. E drept ca ministrache i-a tot atacat intre timp pe magistrati pentru ca asta era prioritatea politica. De unde si rezultatul.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: