Dotarea cu body-cam-urile la doi pasi de realizare

Dotarea cu body-cam-urile la doi pasi de realizare

Ieri, 20 iunie 2018, in sedinta Consiliului de Conducere din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a fost introdusa pe ordinea de zi, la solicitarea Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), printre alte probleme de interes general, si problema body-cam-urilor. 

Protecția angajatilor care desfasoara activitati directe cu detinutii este una dintre prioritatile FSANP, sens in care, in repetate randuri, organizatia noastra sindicala a ridicat problema dotarii tuturor angajatilor cu body-cam-uri pentru a reduce fenomenul ultrajelor si pentru a oferi suport in procesele in care angajatii sunt actionati in instanta de catre detinuti pentru ipotetice incalcari al drepturilor.

ANP ne-a comunicat ca a fost încheiat de catre Baza de Aprovizionare Gospodarire si Reparatii (BAGR) contractul cadru de achiziționare a body-cam-urilor, iar la data de 14.06.2018, a fost trimisa unităților aceasta instiintare. Urmeaza ca fiecare penitenciar sa încheie contracte subsecvente si sa solicite body-cam-urile.

O clauza in contractul-cadru fiind aceea ca, perioada de timp sursa de la data solicitării de către unitate și recepția propriu-zisă, nu poate fi mai mare de 30 de zile. Fiecare body-cam are o valoare de 791 de lei. Fiecare unitate penitenciara va trebui sa-si stabilească necesarul.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Dotarea cu body-cam-urile la doi pasi de realizare

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: