Sinecuristul Toader anchetat de CNCD

Sinecuristul Toader anchetat de CNCD

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pune pe rol plangerea Federatiei Sindicateor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) referitoare la discriminarea facuta de ministrul Justitiei Tudorel Toader in data de 24 mai 2018, cand a restrictionat dreptul de reprezentare sindicala a FSANP.

Sinecuristul Toader anchetat de CNCD
Sinecuristul Toader anchetat de CNCD

Reamintim cititorilor nostri ca, in data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat in mod abuziv si pe criterii subiective participarea reprezentantilor FSANP la intrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justitiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitand astfel exercitarea atributiilor de reprezentare si a mandatului acestora in vederea apararii si promovarii drepturilor si intereselor profesionale ale membrilor de sindicat.

Urmare acestei situatii abuzive si discriminatorii, FSANP a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Institutia Avocatului Poporului si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Dupa Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a venit si randul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii sa analizeze plangerea FSANP. Asteptam ca si Institutia Avocatului Poporului sa dea curs plangerii noastre si sa sanctioneze comportamentul abuziv si discriminatoriu al ministrului Justitiei.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Sinecuristul Toader anchetat de CNCD

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: