Ministerul Justitiei (MJ) a inceput vanatoarea directorilor de unitati penitenciare care s-au planificat in serviciu in zilele de weekend, ca apoi sa-si ia liber in zilele lucratoare ale saptamanii.

N-ar fi nimic deplasat daca MJ ar face o verificare corecta si ar avea o pozitie echidistanta fata de directorii care s-au planificat in weekend. MJ este condus de oameni, iar oamenii au sentimente si afinitati. MJ stia de multa vreme ori ar fi trebuit sa stie ca directorii se autoponteaza in zilele de sambata si duminica, unii dintre ei mai mult sau mai putin justificat.

Ar trebui efectuata o analiza a acestor planifiari pe o perioada anterioara (ultimii trei ani) pentru a se observa daca comportamentul directorilor a fost unul constant, asigurand astfel bunul mers al lucrurilor in unitatea respectiva, sau planificarea a fost si este o sursa de venit suplimentar pentru unii dintre ei (n.r. oportunisti).

De exemplu, acelasi ministru al Justitiei trateaza total diferentiat doi directori. Celui inscaunat cu mare pompa la Penitenciarul Iasi ii tolereaza planificarile de weekend, director imputernicit Cristina Dumitran, iar pe alti directori, pentru situatii similare, ii hartuieste prin controale repetate. N-ar fi primul caz de acest gen. S-au mai vazut.