Folosirea inregistrarilor video impotriva angajatilor

Folosirea inregistrarilor video impotriva angajatilor este interzisa

Inregistrarile video surprinse cu ajutorul camerelor de filmat din interiorul locurilor de detinere nu pot fi folosite impotriva angajatilor in aprecierile de serviciu sau pentru verificarea modului in care acestia isi desfasoara activitatea profesionala.

Nu de putine ori, sefii au folosit inregistrarile video ale camerelor de filmat din interiorul penitenciarelor ca mijloace de proba in comisiile de disciplina impotriva angajatilor, dar si in formarea unei imagini de ansamblu asupra modului in care subalternii isi indeplinesc sarcinile profesionale.

Conform Legii nr. 677/2001pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, aceste fapte inseamna prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor din penitenciare.

Potrivit legii mai sus mentionate, respectivii sefi au incalcat legea, deoarece, prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatlilor, in alte scopuri decat pentru asigurarea pazei si asigurarii ordinii sociale este ilegala. In concluzie, sefii respectivi au savarsit o abatere disciplinara.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in alte scopuri decat pentru asigurarea pazei si supravegherii penitenciarelor constituie o incalcare a dreptului la viata privata a angajatului, ceea ce creeaza un prejudiciu moral acestuia, prejudiciu pe care angajatorul este obligat sa-l repare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Folosirea inregistrarilor video impotriva angajatilor

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: