Parchetul incepe cercetarea lui Tudorel Toader

Parchetul incepe cercetarea lui Tudorel Toader

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a inceput cercetarea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca urmare a plangerii penale formulate de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

Parchetul incepe cercetarea lui Tudorel Toader
Parchetul incepe cercetarea lui Tudorel Toader

In data de 30 mai 2018, FSANP a cerut anchetarea lui Tudorel Toader pentru abuz in serviciu si restrictionarea dreptului de reprezentare sindicala, fapte pentru care ministrul Justitiei risca o pedeapsa de pana la 7 ani de inchisoare. Asta, desigur, daca dosarul 671/VIII/1/2018 deschis pe numele ministrului Justitiei ajunge in fata unei instante de judecata.

Reamintim ca in data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat in mod abuziv participarea reprezentantilor FSANP la intrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justitiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitand astfel exercitarea atributiilor de reprezentare si a mandatului acestora in vederea apararii si promovarii drepturilor si intereselor profesionale ale membrilor de sindicat.

Ulterior, la 30 mai 2018, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva lui Tudorel Toader, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si de incalcare a dreptului de reprezentare sindicala.

Evident, Tudorel Toader cunoastea faptul ca FSANP este organizatie sindicala reprezentativa la nivelul sistemului penitenciar, in calitate de ministru al Justitiei, acesta semnand un Acord cu FSANP, reprezentata prin presedintele ales, cu doar 10 zile inainte de acest incident care constituie o discriminare vadita a organizatiei noastre. Ulterior acestui incident, relatia cu Ministerul Justitiei pare a se fi normalizat.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: