Grupele de interventie, o necesitate urgenta

Grupele de interventie, o necesitate urgenta

Statistica demonstreaza ca cele mai multe ultraje se petrec in unitatile penitenciare in care nu exista echipe operative speciale (grupe de interventie), detinutii sunt mai indisciplinati si mult mai agresivi decat in unitatile in care aceste formatiuni exista si functioneaza continuu.

Se considera ca detinutul ajuns in penitenciare cu regim deschis, semideschis, dupa ce a trecut de la un regim restrictiv la unul mai permisiv, este mai constient si reeducat, pregatit pentru a fi redat societatii. Situatia este total invers.

Detinutii ajunsi in penitenciarele cu regim deschis si semideschis sunt constienti ca mai au putina pedeapsa de executat si devin indisciplinati, avand nu de putine ori o atitudine  necuviincioasa fata de angajati sau alte persoane cu care intra in contact.

Lipsa unei echipe operative speciale care sa intervina prompt in situatii punctuale a fost fructificata de detinuti.

Slaba pregatire a angatilor in tehnici si proceduri specifice echipelor operative speciale (acolo unde nu exista grupe de interventie), timpul lung de reactie, dar si zecile de documente care trebuie completate in cazul unui incident operational, sunt factori care conduc indirect la aparitia ultrajelor.

Insusi directorul general al ANP considera oportuna infiintarea echipelor operative speciale in toate penitenciarele. Asteptam si punerea in practica a deciziei.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Grupele de interventie, o necesitate urgenta

  1. Poate afla și cei din ANP ca nu este benefic ca membrii EO sa fie văzuți prea des de către ppl dar de, noi nu știm nimic iar ei sunt (ANP-ul) super calificați. Părerea mea: sunt rupți de realitate, contactul lor cu ppl este minim și își fac păreri doar din incidente. Fals! Ca sa fi un bun profesionist și să-ți faci habar de munca cu deținutul trebuie sa ai contact cu acesta, nu din auzite! Este necesara înființarea în toate penitenciarele a EOS dar nu da pana acum adică sa fie folosiți la schimbat foișoare, însoțiri, supraveghere curți plimbare, etc. EOS, trebuie sa fie lăsați și susținuți în pregătirea fizico-tactica! Nivelul de echipare al acestora este unul rudimentar, nefiind susținuți nici la nivel de unitate dar nici la nivel de ANP! Păcat ca nu se intelege/vede utilitatea și bebeficiul adus de aceștia (EOS). Deja am ajuns de rasul infractorilor (și noi și cei de la ANP).

    Apreciază

  2. Pana se echipează grupa în cazul penitenciarelor cu regim semi deschis incidentul e deja terminat.. într un fel sau altul… Plus ca nu știu ce rost mai are sa te echipezi dacă tu stai tot timpul cu ei la curtea de plimbare sau pe sectie după care te prezinti în fata deținutului cu o cârpă pe fata, așteptându te sa nu fii recunoscut…

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: