Ultraj la Penitenciarul Codlea

Ultraj la Penitenciarul Codlea

Incepand de luni, 18 iunie 2018, directorii adjuncti siguranta detinerii si regim penitenciar din unitatile penitenciare se reunesc la Hotelul Flamingo din Eforie Sud la o convocare. Avem speranta ca acolo vor gasi o solutie de contracarare a fenomenului ultrajelor din puscarii.

In data de 14.06.2018, in jurul orei 12:00, in timp ce era condus catre camera de detinere, dupa ce a fost audiat de catre judecatorul de supraveghere a privarii de libertate, nemultumit de faptul ca i-a fost atrasa atentia de catre agentul insotitor sa inceteze conflictul verbal cu un alt detinut, un detinut a devenit agresiv, amenintand cu acte de violenta pe agentul insotitor.

Un director de penitenciar afirma catre propriii subalterni ca sunt platiti sa fie injurati si amenintati de detinuti. Despre acesta vom discuta in public, in viitorul apropiat.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Ultraj la Penitenciarul Codlea

  1. problema e că această ultragiere a personalului, a judecătorului de supraveghere ori a grefierului se numește atitudine necuviincioasă și constituie abatere disciplinară ușoară, deci, după asemenea faptă nu i se poate schimba regimul de executare. Este nevoie de o modificare a legii de executare în această privinţă, nu numai în privinţa acordării de drepturi suplimentare deţinuţilor.

    Apreciază

  2. Despre afirmația cu sunt plătiți sa fie înjurați si atacați va pot spune ca am primit-o scrisa de la un procuror. Scria ceva de genul: “ fpps trebuie sa fie pregătit fizic și psihic pentru riscurile specifice meseriei” , citat aproximativ

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: