Minciuni in serie

Directorul general este mintit de propriii subalterni?!

Pe surse aflam ca unele evenimente negative de impact, petrecute in Penitenciarul Giurgiu sunt ascunse sau raportate deformat Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), fie cu rea-credinta, fie de teama unor posibile repercusiuni.

Evenimenul nr. 1

In aceasta saptamana s-au petrecut doua escaladari ale detinutilor pe cladirile penitenciarului Giurgiu, la diferenta de o zi, prin acelasi loc. Un detinut a escaladat din aceeasi curte de plimbare, prin acelasi mod de operare o cladire din sectorul de detinere.

A doua escaladare a fost raportata, cu intentie, mincinos la ANP. Conducerea penitenciarului a raportat ca detinutul a coborat de pe tronsonul de legatura dintre corpul de detinere si clubul central, ca urmarea a negocierilor. Total fals!

Adevarul este ca detinutul „alpinist” a fost dat jos de alti trei detinuti, in patura, dupa ce acesta a lesinat pe cladire, ca urmare a scurgerilor masive de sange de la ranile pe care si le-a provocat. Voci din interiorul penitenciarului afirma ca directorul general al ANP este mintit, pentru ca aceste situatii sa nu ajunga la ministrul Justitiei.

Evenimenul nr. 2

In data de 14.06.2018, alt incident grav, tentativa de evadare, despre care domnul Marius Fulga, DASDRP, ar fi convenit cu domnul director al unitatii, Marian Popescu, sa nu raporteze ANP-ului evenimentul, dat fiind faptul ca acesta nu apare pe lista de evenimente negative din data respectiva.

Intorsi de la activitati, detinutii de pe E6 au fost introdusi in camerele de detinere. Dupa aproximativ o ora detinutii de la camera E6.31 au batut in usa si l-au intrebat pe supraveghetorul de serviciu unde e colegul lor de camera.

In taina, au fost facute echipe de cautare din agenti apropiati conducerii. Dupa 4 ore de cautari, unul a avut ideea stralucita sa sune la camera de monitorizare video si sa solicite ajutor. Au fost derulare imaginile si au gasit detinutul. Acesta s-a ascuns intr-o cambuza, intr-un butoi de gunoi cu capacul pus.

Intrebat fiind despre incidentul din data de 14 iunie a.c., domnul Marius Fulga a raspuns ca nu face comentarii si ca stie domnul director Marian Popescu. Ce stie domnul Marian Popescu? De ce omite conducerea Peniteciarului Giurgiu sa-l informeze corect si prompt pe domnul director general al ANP?

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

10 gânduri despre „Minciuni in serie

 1. Comentariul postat de (editat admin) sub numele de „catalin” nu imi apartine.Desi sunt de acord cu 80% din ce scrie acolo si,da sunt foarte vocal de obicei,eu nici o data nu am folosit in comentarii „popescu,fulga” sau alte nume. Acel comentariu nu l-am scris eu desi se vrea sa para ca eu l-am scris.Eu imi fac publice opiniile sub numele real,nu ma ascund precum un avortat.

  Apreciază

 2. Daca ai treaba fereste te din calea lui Popescu. La viata lui nu a fost lasat sa vorbeasca si acum a prins momentul ca e director si daca te intersectezi cu el nu te tine de vorba decat 2 ore. Dar, vorbeste doar el, tu doar incepi propozitia ca el iti debiteaza 10 fraze pe minut.

  Apreciază

 3. De Popescu si sensibila (editat admin) nu spune nimeni nimic? De cand o protejeaza Popescu a devenit tare obraznica, nu poti sa-i mai duci un document fara sa nu-ti sara obraznic in cap, iar daca o pui la locul ei, sare ca ars Popescu de pe scaun. Stimata colega, nu asa se vorbeste cu (editat admin) mea! Fiti mai ingaduitori cu ea ca e sensibila si plange des iar eu nu suport sa o vad plangand. S-au stricat rau de tot si oamenii si vremurile.

  Apreciază

 4. Sub comanda lui Fulga si Popescu turele au ajuns cenusareasa puscariei Giurgiu. Au umplut birourile de pipite nou incadrate care au misiunea sa le gadile egoul si sa le faca cafeaua in timp ce turele au sute de ore suplimentare si concedii de odihna restante din 2016. Turele sunt planificate cu cate un agent pe sectie in loc de trei, agentii nu sunt schimbati din foisoare ca sa manance si colac peste pupaza Fulga a decis ca agentii de pe sectii sa solutioneze si cererile sefilor de sectii ca astia au treaba sa stea in biroul de la 169 unde duduie de dudui nou incadrate. Sper sa vada si Cotofana din ANP ca la Giurgiu nu e nici o speranta sa se faca o evaluare corecta a incarcaturii de sarcini pe fiecare angajat. Numai interese si cumetrii.

  Apreciază

 5. Giurgiu are parte numai de sefi neaveniti, pusi pe capatuiala ca Stanica, care s-a pensionat psihic, dar cu vila in centrul orasului, facuta intr-un an si cu pensie mare, Muscalu, „evadat” la Poarta Alba ca sa se prnsioneze chestor si cu 1000 de ore suplimentare, Prioteasa pensionat cu pensie grasa, cel care se ponta sute de ore cu HIV chiar si pentru perioada in care isi sapa curtea si nu era la serviciu si alti nemernici bagati in cimbinatii cu detinutii. Popescu a fost aruncat in lupta la Giurgiu ca un emisar al luptei anticoruptie, insa cu cat trece timpul nu se dovedeste decat a fi un om frustrat care isi ascunde timiditatea prin multa logoree. In afara de vorba lunga, saracia omului, nu a confirmat cu nimic de cand e la Giurgiu. Unitatea e condusa tot de Fulga si acolitii lui, Bealcu , care i-a fost adjunct o zi, cel mai scurt mandat de dir adj SDRP din istoria penitenciarelor, Rosu, nasul lui Bealcu, zis dili, datorita faptului ca nu a trecut nicio testare psihilogica de cand e in sistem, fratii David, zis scamatorii, care se ascund dupa agenti cand vorbesc cu detinutii, Popescu fiind tinut pe tusa, informatiile si manariile fiind facute la nivelul lui Fulga.

  Apreciază

 6. Detinutii VIP de la Penitenciarul Giurgiu conduc sectiile. Sefii de sectii precum Bealcu si fratii David, unul cu testarile psihologice cazute, altul cu examene la care nu a luat mai mult de 3, sunt elemente exponentiale ale neputintei si nepasatii. Cum sa stapaneasca astia detinutii de pe sectii cand nici pe acolo nu trec? Sa nu-l uitam si pe obedientul de Rosu, fost secretar, cu 6 testari psihologice picate, imputernicit sef de sectie de Fulga. Cu astia sa faci ordine in puscaria giurgiu? De acea ascund multitudinea de evenimente din penitenciar ca sa nu fie luati la bani marunti si sa se constare ca si ei sunt o problema serioaza a sistemului.

  Apreciază

 7. In afara de evenimentele astea, cei doi mai ascunse si ceva agresiuni secuale intre detinuti pe care le raporta ca simple agresiuni, fara sa faca vorbire de sex. Sigur cei doi s-au pus de acord sa le ascunda ca sa nu fie evaluati ca depasiti. Intradevar Giurgiu e un penitenciar greu dar nu ascunderea adevarului e solutia.

  Apreciază

 8. Mi-e greu sa cred ca dg Dobrica nu a fost informat. Acum intrebarea ramane legata de neraportarea oficiala. Sa inteleg ca directorii triaza informatiile de acest gen.

  Apreciază

 9. Pai cu Fulga convertit director adj paza te astepti la orice. Stiindu-i trecutul, te astepti ca chiar el sa fi pus capacul pe detinut ca sa-l faca pe Popescu.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: