Pe surse aflam ca unele evenimente negative de impact, petrecute in Penitenciarul Giurgiu sunt ascunse sau raportate deformat Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), fie cu rea-credinta, fie de teama unor posibile repercusiuni.

Evenimenul nr. 1

In aceasta saptamana s-au petrecut doua escaladari ale detinutilor pe cladirile penitenciarului Giurgiu, la diferenta de o zi, prin acelasi loc. Un detinut a escaladat din aceeasi curte de plimbare, prin acelasi mod de operare o cladire din sectorul de detinere.

A doua escaladare a fost raportata, cu intentie, mincinos la ANP. Conducerea penitenciarului a raportat ca detinutul a coborat de pe tronsonul de legatura dintre corpul de detinere si clubul central, ca urmarea a negocierilor. Total fals!

Adevarul este ca detinutul “alpinist” a fost dat jos de alti trei detinuti, in patura, dupa ce acesta a lesinat pe cladire, ca urmare a scurgerilor masive de sange de la ranile pe care si le-a provocat. Voci din interiorul penitenciarului afirma ca directorul general al ANP este mintit, pentru ca aceste situatii sa nu ajunga la ministrul Justitiei.

Evenimenul nr. 2

In data de 14.06.2018, alt incident grav, tentativa de evadare, despre care domnul Marius Fulga, DASDRP, ar fi convenit cu domnul director al unitatii, Marian Popescu, sa nu raporteze ANP-ului evenimentul, dat fiind faptul ca acesta nu apare pe lista de evenimente negative din data respectiva.

Intorsi de la activitati, detinutii de pe E6 au fost introdusi in camerele de detinere. Dupa aproximativ o ora detinutii de la camera E6.31 au batut in usa si l-au intrebat pe supraveghetorul de serviciu unde e colegul lor de camera.

In taina, au fost facute echipe de cautare din agenti apropiati conducerii. Dupa 4 ore de cautari, unul a avut ideea stralucita sa sune la camera de monitorizare video si sa solicite ajutor. Au fost derulare imaginile si au gasit detinutul. Acesta s-a ascuns intr-o cambuza, intr-un butoi de gunoi cu capacul pus.

Intrebat fiind despre incidentul din data de 14 iunie a.c., domnul Marius Fulga a raspuns ca nu face comentarii si ca stie domnul director Marian Popescu. Ce stie domnul Marian Popescu? De ce omite conducerea Peniteciarului Giurgiu sa-l informeze corect si prompt pe domnul director general al ANP?