Revolta pensionarilor militari

Revolta pensionarilor militari

Una dintre problemele Romei din perioada de glorie imperiala era gestionarea veteranilor. In Romania, taierea pensiilor militare cu peste 30% produce o revolta in randul pensionarilor militari, in aceasta categorie fiind inclusi si fostii angajati ai penitenciarelor.

Sigur, o sa sara cei cu pensii mai mici din alte sisteme publice si din sectorul privat. Guvernul intretine aceasta dihonie intre diverse categorii profesionale si sociale in mod intentionat, pe principiul „divide et impera” si a reusit, intr-o buna masura, sa isi asigure linistea in acest fel. Din pacate romanii inca nu inteleg ca responsabilitatea pentru gestionarea sistemului de pensii si pentru un sistem de pensii echitabil apartine guvernelor si accepta sa intre in acest joc.

In acest context reprezentantii ofiterilor, maistrilor militari, subofiterilor, gradatilor si soldatilor profesionisti, a functionarilor publici cu statut special in activitate, in rezerva si in retragere, isi exprima nemultumirea si dezacordul cu privire la decizia luata recent de Comisia pentru Munca a Camerei Deputatilor, care, fara a tine cont de propuneri si fara a aproba participarea la dezbateri, a discutat ordonanta care taie pensiile si a si aprobat-o ca atare.

In esenta, se urmareste eliminarea actualizarii pensiilor rezervistilor militari cu cresterea soldei de functie si grad a cadrelor militare, gradatilor si soldatilor profesionisti. Este o masura discretionara, disociata de specificul organizarii si functionarii Armatei, care va crea haos in sistemul pensiilor militare de stat.

Pensionarii militari reclama atitudinea aroganta si iresponsabila a presedintelui Comisiei pentru Munca a Camerei Deputatilor, domnul deputat Adrian Solomon care, cu dispret si iresponsabilitate, a incercat sa intimideze delegatia Forumului asociatiilor rezevistilor militari spunand ca generalii si ofiterii de fapt nu-si merita pensiile obtinute potrivit legii.

Domnul deputat pretinde ca pensionarii militari nu au facut aproape nimic pentru tara, ca munca militarilor nu se deosebeste cu nimic de cea a lucratorilor din agricultura, care au pensii mult mai mici. Toate profesiile trebuie respectate, si astfel de comparatii descalifica. Nu poate fi acceptata aceasta atitudine de dispret fata de militari si cei asimilati si oamenii ei, care si-au sacrificat viata, de multe ori profesia, sanatatea si chiar familia pentru interesele Romaniei. 

Aceasta Ordonanta de Urgenta, impreuna cu OUG 57/2015 au fost si sunt devastatoare pentru militari si cei asimilati in sistemul de pensie, au produs decapitarea conducerii la aproape toate esaloanele, au indus in societate o imagine negativa a sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

O mare parte din rezervisti au primit o noua decizie de pensie recalculata, poate a zecea pentru cei mai multi si au constatat ca mult trambitata marire a pensiilor a fost de fapt pentru marea majoritate, o diminuare. Ne asteapta, deci, vremuri interesante.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

2 gânduri despre „Revolta pensionarilor militari

  1. Derbedeul ăsta de Solomon cine se crede să ceară socoteală militarilor? Are impresia că muncește pentru salariul și pensia nesimțite de care are parte? Crede că valorează mai mult decât o flatulență, ca și partidul criminal (în sens infracțional) din care face parte?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: