Penalii afara, amendatii in puscarie?

Penalii afara, amendatii in puscarie?

Un proiect pesedist prevede ca cei care nu-si platesc amenzile ar putea ajunge la puscarie pentru pana la 2 ani. Daca va era dor de „boschetari” la puscarie, iata ca pesedeii o rezolva si pe asta.

Sigur ca poti sa gasesti argumente pentru absolut orice prostie. Guvernantii nostri ne-o demonstreaza zilnici. Poti chiar sa-i gasesti si pe unii care sa-ti aplaude orice prostie, recentul miting pesedeu a demonstrat pe deplin ca sunt destui care fie nu inteleg mai mult, fie pot fi constransi sa inteleaga ce trebuie. Cum totusi sa faci asa o pirueta intre relativizarea raspunderii penale si inasprirea consecintelor pentru cea contraventionala.

Sigur ca sunt destule cazuri in care o amenda contraventionala nu va fi platita la timp. Pentru asta insa avem cai legale civile care pot permite recuperarea datoriei. Altfel, de la cel care n-ai ce sa-i iei cu portarelul, ce poti sa-i mai iei daca-l bagi la puscarie. Poate doar ultima farama de omenie. Ii dam in schimb acces nelimitat, pe o perioada de pana la 2 ani, la scoala puscariei, c-asa vor pesedeii.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: