Ministerul Justitiei, inc-un penal cu functie

Ministerul Justitiei, inc-un penal

Un fapt mai putin evident, dar Ministerul Justitiei are la activ cativa penali de marca. De-a lungul timpului secretari de stat, secretari generali si fosti ministri au fost condamnati penal. Printre acestia si fostul sef de la IT, care primeste 6 ani pentru o mita de 274.000 de euro.

Potrivit Agerpres, Fostul director IT din Ministerul Justitiei (MJ) Ion Krech a fost condamnat pe fond la peste sase ani de detentie si plata unei sume de peste 19 milioane de lei despagubiri materiale catre MJ intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA Ploiesti pentru fapte de coruptie fiind dovedit a fi beneficiarul unei mite de 274.000 de euro.

Conform rechizitoriului intocmit de anchetatori, in perioada 2012 – 2015, Ion Krech, in calitate de director delegat al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului de Justitie, manager a doua proiecte de informatizare finantate din fonduri nerambursabile derulate de minister si presedinte al comisiilor de evaluare si licitatie, ar fi pretins si ar fi primit, prin intermediul a doua persoane, de la reprezentantii unor firme de software, in transe, suma totala de 274.000 euro.

Pe parcursul derularii procedurilor, Krech ar fi intocmit mai multe documente false, respectiv rapoartele procedurilor pentru ambele proiecte, declaratiile de impartialitate si confidentialitate pe propria raspundere, un proces-verbal de receptie cantitativa si calitativa intocmit formal pentru crearea aparentei efectuarii platii in conditii de legalitate, deoarece echipamentele hardware nu au fost livrate.

Pe lista penalilor cu functii in Ministerul Justitiei: Tudor Chiuariu – fost ministru, Alina Bica – fost secretar de stat, Ovidiu Putura – fost director si secretar de stat, Catalin Ceort – fost director general ANP. O cautare pe internet ne arata ca sunt destui care sub adapostul unei functii obtinute, de cele mai multe ori politic, unii s-au pus pe capatuiala si pe luat mita chiar sub fustele Justitiei.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un gând despre „Ministerul Justitiei, inc-un penal cu functie

  1. Dar pe anepiști (Bala, Bejan, etc )și pe directori(Dincă, Blazian,Fulga, Mate, etc) când îi saltă?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: