SNPAP | Autoapararea – Educatie si spirit

SNPAP|Seminarul Tehnic International „Autoapararea – Educatie si spirit"

Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna (SNPAP Tg. Ocna) a fost gazda unui eveniment  unic in sistemul penitenciar: Seminarul Tehnic International „Autoapararea – Educatie si Spirit” – Editia a VIII-a Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna .

In perioada 06– 08 iunie 2018, Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna, in parteneriat cu Federatia Romana de Taekwondo WTF, Primaria orasului statiune Tirgu Ocna si Salina Tirgu Ocna, a organizat Seminarul Tehnic International „Autoapararea – Educatie si Spirit” – editia a VIII-a.

An de an, seminarul reuneste institutiile ce fac parte din sistemul public de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale statului care au atributii in instituirea si mentinerea ordinii publice, stabilite in functie de sarcinile si misiunile complexe pe care le au de indeplinit.

La aceasta editie, au participat participat delegatii formate din specialisti in autoaparare, pregatire fizica si militara din cadrul urmatoarelor institutii: Detasamentul cu destinatie speciala ”Pantera” din Republica Moldova, Statul Major al Fortelor Aeriene, Scoala militara de subofiteri de jandarmi ”Petru Rares” Falticeni, Academia Fortelor Aeriene ”Henry Coanda” Brasov, Asociatia Sportiva ”Vigorlegio” Italia.

Pe lista participantilor au mai fost si Inspectoratul judetean de Jandarmi Bacau, Scoala militara de subofiteri jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Dragasani, Batalionul 9 Jandarmi Protectie Institutionala Bucuresti, Detasamentul 1 Jandarmi Interventie Antiterorista Brasov, Detasamentul SAS al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna.

Au raspuns pozitiv invitatiei si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, UM 02180 Bucuresti, Structurile asociate pentru masuri de securitate speciala din Administratia Nationala a Penitenciarelor, precum si specialisti din Slovenia, Spania, Ungaria, Polonia si Italia.

Invitatul special al acestei editii a fost domnul Ionut IFTIMOAIE, campion mondial WKN – SuperKombat. Obiectivul seminarului a fost realizarea unui schimb de experienta, idei si bune practici intre reprezentantii institutiilor care fac parte din sistemul public de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale statului roman si din strainatate, respectiv crearea in cadrul celor trei zile de activitate, a unui modul de invatare si consolidare a elementelor de interventie profesionala utilizate in activitatea curenta a participantilor.

Seminarul a fost coordonat de domnul Comisar de penitenciare Florinel SILOCHI, profesor si antrenor de autoaparare (centura neagra 5 DAN Taekwondo WT) in cadrul Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare si coordonator al departamentului HOSHINSUL (autoaparare) din cadrul Federatiei Romane de Taekwondo WTF, impreuna cu alti tehnicieni desemnati de Federatie.

Prima zi Seminarului Tehnic, respectiv 07 iunie 2018, a debutat la sediul scolii cu deschiderea oficiala a seminarului si prezentarea invitatilor, urmata de un workshop in Salina Tirgu Ocna.

In a doua parte a zilei seminarul a continuat la sala de sport a Colegiului ”Costache Negri” Tirgu Ocna si a cuprins activitati specifice de pregatire practica pentru invatarea si consolidarea elementelor de interventie profesionala si a deprinderilor specifice, sub coordonarea domnului Comisar de penitenciare Florinel Silochi si a domnului Constantin Apostol – presedintele Federatiei Nationale de Taekwondo.

Ultima zi a Seminarului, respectiv 8 iunie 2018, a debutat in Parcul Magura Tirgu Ocna cu prezentarea delegatiilor participante si a invitatilor, continuand cu un program demonstrativ a tehnicilor specifice, cuprinzand elemente de interventie profesionala si specifica, sustinut simultan de catre toti elevii Scolii precum si de catre cele 17 delegatii ale institutiilor participante.

Seminarul Tehnic International „AUTOAPARAREA – EDUCATIE SI SPIRIT” a devenit o traditie a Scolii Nationale de pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna, fiind unul din putinele evenimente de acest tip si asemenea anvergura din Romania, prin care institutia noastra contribuie la dezvoltarea relatiilor interinstitutionale si la promovarea imaginii sistemului penitenciar in societatea civila.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: