Balanta justitiei, inclinata periculos

Balanta justitiei, inclinata periculos

Aparent Curtea Constitutionala il transforma pe ministrul Justitiei in sef suprem si cu puteri discretionare, iar pe Presedinte intr-un fel de notar. Se inclina cam periculos balanta justitiei.

Intr-o lume normala si un context firesc, o astfel de decizie, n-ar fi agitat apele. Se intampla insa ca decizie vine pe fondul conflictului politicienilor cu legea si al asaltului prelungit asupra DNA, care evident ca are si pacate, dar una-i sa rezolvi problemele acolo unde apari, alta e sa-ti subordonezi justitia si sa scoti dintii exact acelei parti care controleaza politicieni si oameni de afaceri cu statul.

Vom avea, asadar, procurori agreati de partidul la guvernare, care evident vor face dosare celorlalti si vor inchide ochii la problemele celor de la putere. Am mai vazut cum functioneaza asta si cam cat de tare se mafiotizeaza guvernarile politice atunci cand parchetele sunt controloate prin numire si demitere politica. Sigur, pentru abaterea atentiei de la adevaratele intentii orice pretext e bun, inclusiv cel cu statul paralel. In realitate, insa, e extrem de clar de ce atata zbatere.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: