Codul de procedura penala avizat pozitiv de Comisia Iordache

Codul de procedura penala avizat pozitiv de Comisia Iordache

Comisia pentru legile Justitiei (Comisia Iordache) a dat vot favorabil modificarilor Codului de procedura penala, proiectul urmand sa mearga luni la Senat, prima Camera sesizata.

„Codul de procedura penala vizeaza transpunerea directivei UE legata de prezumtia de nevinovatie, cat si cealata care se refera la confiscarea extinsa. Tot in acest Cod sunt modificarile care vizeaza armonizarea cu deciziile Curtii Constitutionale si decizia CEDO. De asemenea, aici se pun in concordanta si cea mai importanta este cea cu eliminarea Camerei prelimininare pentru a scurta procedura judiciara. Luni intra deja raportul in Senat pentru a fi adoptat si ca Romania sa nu mai plateasca eventuale penalitati pentru neaplicarea directivei UE cu prezumtia de nevinovatie. Directivele sunt cuprinse aici. In doua saptamani va iesi din Parlament”, a declarat Florin Iordache.

Codul de procedura penala votat favorabil de Comisia Iordache prevede ca daca un inculpat este achitat in prima instanta, acesta nu poate fi rejudecat in apel, fara probe noi.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Codul de procedura penala avizat pozitiv de Comisia Iordache

  1. A transpirat prima mârșăvie legată de pensionarea anticipată, care se va face cu o penalitate PERMANENTĂ de 30% fără recalculare la limită de vârstă!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: