Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a anuntat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a blocat concursul pentru ocuparea functiilor vacante de director de unitate penitenciara, pana la publicarea Statutului politistului de penitenciare in Monitorul Oficial al Romaniei, dar numai in forma agreata de domnia sa.

Tudorel Toader nu are niciun interes ca Statutul politistului de penitenciare sa fie urgent publicat in Monitorul Oficial, deoarece are propriile lui interese.

Mandatul de 4 ani pentru directori este doar un pretext invocat de ministru. In  realitate, Tudorel Toader intentioneaza sa infiinteze, in Pantelimon, Institutul care ar trebui sa formeze ofiteri de penitenciare, pe care ar vrea sa-l conduca domnia sa dupa ce n-ar mai fi ministru al Justitiei, rotunjindu-si in acest sens cei aproximativ 59.000 de lei (venit lunar).

Daca Statutul ar trece acum prin Parlament, domnul ministru ar pierde ciolanul de la sefia Institutului si n-ar mai avea posibilitatea de a alege el sefuletii si sefutii mai mici din acea noua institutie.