Protocoalele cu SRI, inca pe pozitie

Protocoalele cu SRI, inca pe pozitie

Intre Serviciul Roman de Informatii (SRI) si Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) exista un Protocol de colaborare clasificat, care obliga ANP sa dea ospitalitate ofiterilor SRI exact in Aparatul central, dar si in unitatile penitenciare subordonate.

Noi, angajatii din penitenciare, ne-am trezit peste noapte cu ofiteri SRI in birourile DPCT (prevenirea criminalitatii). Ne-am pus cu totii, imediat, o intrebare: „Astia au venit pentru noi sau pentru detinuti?” Sefii ANP ne-au zis: „Sunt aici pentru detinuti, nu pentru noi.” Nici ei n-aveau habar ce cauta SRI in unitati, pentru ca nu le-a cerut nimeni parerea, insa n-au vrut sa se puna rau cu binomul.

Nici pana in ziua de azi nu stim ce cauta SRI in penitenciare, doar banuim: Sa controleze tot.

A nu se considera ca avem ceva impotriva unor protocoale transparente, incheiate in virtutea principiului consultarii si cooperarii reciproc avantajoasse. Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar trebui sa inceapa procesul de desecretizare a protocoalelor cu Serviciul Roman de Informatii (SRI), fiindca incheierea acestora calca in picioare principiile care guverneaza sistemul penitenciar.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Protocoalele cu SRI, inca pe pozitie

  1. Ahaaaaa deci !!! Acum e clar cine este zmecherul directorasss…..lupul la stână !!!
    Nu-i de ajuns numai să imbraci blana oii pentru a nu mai fii lup !

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: