38.000 de lei pentru actualizarea unui studiu de fezabilitate?!

38.000 de lei pentru actualizarea unui studiu de fezabilitate?!

Penitenciarul Iasi anunta ca va cheltui 38.000 de lei pentru actualizarea unui studiu de fezabilitate pentru doua obiective de investitii. Cat a costat initial studiul? Care-i valoarea totala a invstitiei? Intrebari fara raspuns.

Nu stiu daca stiti, dar la Iasi inca mai avem un penitenciar. In plin proces de modernizare, atent planificata, ne-am trezit practic ca trebuie evacuat de utgenta jumatate de penitenciar, dupa care am primit si dispozitii privind personalul, care fie vorba intre noi n-ar avea de ce sa fie detasat cata vreme sunt detinuti care indeplinesc atributii de paza si supraveghere din lipsa de personal.

Dar, nu asta e probelema despre care-as avea doua vorbe azi, ci purcoiul ala de bani pe care puscaria-l arunca pe actualizarea unui studiu de fezabilitate. 38.000 de lei, o gramada de bani, pentru actualizare documentatiei care sta la baza documentatiei de atribuire a unui contract de modernizare a obiectivelor numite Post Control 2 si Sector Vizite. Dupa care constructia va fi platita cu si multi bani, daca se si face.

Daca refacerea unei parti din hartogaraie ne costa 38.000 de lei, va dati seama ca proiectul in sine va costa undeva peste 5 milioane de lei dintr-astia grei, iar termenul de executie se intinde undeva dupa orizontul de pensionare pentru 80% din actualul personal, la modul in care se misca investitiile la nivelul sistemului penitenciar la acest moment. Un document recent arata ca din 137 de obiective la nivel de intentie, doar 12 sunt in realitate in executie.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

2 gânduri despre „38.000 de lei pentru actualizarea unui studiu de fezabilitate?!

  1. Poate ar fi bine să fie întrebati fosti directori de la ANP si de la Iasi ( de catre DNA) ce bani publici au fost cheltuiti în cladirea cu risc SEISMIC(corp A) din 2008 pana in 2017?? Si ce reprezinta aceste cheltuelii? Investitiii s au REPARATIII curente? Alooooo! În clădiriiiii cu RISC SEISMIC nu ai voie sa faci. INVESTITIIIIII!

    Apreciază

    1. Păi, eu cred că de fapt au investit în propria funcție, semnând contracte cu firme ale potentaților locali. Nu contează că sunt bani publici, și cum sunt cheltuiți (a se vedea – aruncați pe fereastră), important e să intre în buzunarele cui trebuie.

      Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: