Legea trebuie respectata si atunci cand ne e incomoda

Legea trebuie respectata si atunci cand ne e incomoda

Foarte multe reactii in legatura cu decizia Curtii Constitutionale care permit ministrului Justitiei sa revoce procurorii sefi cer presedintelui sa n-o respecte.

Sigur ca putem discuta daca este o decizie corecta sau nu, daca sunt interese in spate sau nu, ori daca are vreo treaba cu spiritul Constitutiei. Putem fi de acord ca Toader e doar o sluga de partid sau dimpotriva un jurist de geniu. Unii vor zice c-a ingropat justitia, altii ca dimpotriva a adus-o pe cele mai inalte culmi ale progresului. Noi zicem ca-i tatal infractorilor, dansul la fel, doar ca i se pare ca-i de bine. Un lucru insa e clar: avem o decizie a Curtii Constitutionale si trebuie respectata.

Oricat s-ar supara procurorii care semneza petitii acum dupa ce avem o decizie, si oricat s-ar agita unele ONG-uri tefeliste in legatura cu ciudatenia asta de decizie a Curtii Constitutionale, legea trebuie respectata. Chiar daca nu ne place si mai ales daca avem pretentia sa scapam de infractori din functiile publice. Altfel, e extrem de ciudat reflexul asta de a accepta doar regulile care ne plac, iar pozitia presedintelui e subminata chiar de catre cei care incearca sa-l convinga ca exista o singura variata si aceea sa presupuna incalcarea deciziei Curtii.

Sigur ca tabara care incearca sa calareasca justitia si sa-i puna pe procurori la colt s-a bucurat ca de o victorie. Nu e despre justitie aici, e despre partid. Dar astea sunt regulile democratiei. O solutie juridica trebuie sa existe! Pana la urma, daca le reprosam pesedeilor si aldeilor ca umbla cu justitia vopsita ca sa scape de puscarie, cred ca nu trebuie comise exact aceleasi greseli sub pretextul ca in cazul asta e permis, fiind spre binele justitiei. Sa nu uitam ca si nicolicii, serbanii si iordachii clameaza acelasi dor de-o justitie dreapta!

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

3 gânduri despre „Legea trebuie respectata si atunci cand ne e incomoda

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: