Bodycam-uri date in folosinta la Penitenciarul Targu Jiu

Body-Cam-uri date in folosinta la Penitenciarul Targu-jiu

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a instat pe langa ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ca acesta sa depuna toate diligentele astfel incat, in cel mai scurt timp, angajatii din penitenciare sa poata fi dotati cu body-cam-uri, in scopul prevenirii si, totodata, cresterii fenomenului ultrajelor in penitenciare.

In data de 30 mai 2018, FSANP a avut o vizita de lucru in Penitenciarul Targu-Jiu, in scopul identificarii problemelor cu care se confrunta membrii Sindicatului “Nova Lex”, ocazie cu care am constatat ca agentii supraveghetori de pe sectiile de detinere erau dotati cu bodycam-uri

Intrebati daca dotarea cu aceste bodycam-uri a dus la scaderea numarului de ultraje ale detinutilor indreptate impotriva personalului, supraveghetorii au confirmat faptul ca, odata cu aparitia acestor mijloace de inregistrare audio-video, s-a redus numarul situatiilor in care acestia erau agresati verbal sau fizic de persoanele private de libertate.

O asemenea masura este binevenita, deoarece orice reclamatie de abuz ar fi inutila si totodata, in cazul plangerilor si contestatiilor formulate de detinuti, imaginile pot fi folosite ca mijloace de proba, degrevand astfel judecatorul de supraveghere si instantele, iar sume mari de bani fiind astfel economisite.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Bodycam-uri date in folosinta la Penitenciarul Targu Jiu

  1. Am o vaga impresie ca in aceste body-cam-uri au fost montate dispozitive cu ajutorul carora suntem ascultati, monitorizati iar pe viitor cine stie… sacrificati. E ciudat ca aceste camere au aparut dupa vizita CPT. Cei de la SRI ne viziteaza din ce in ce mai des. Parchetele pun si ele presiune. Opinia publica „mananca” toate bezelele din presa… iar legislatia nu ne ajuta deloc! Cine sufera cel mai mult?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: