Ultraj la Penitenciarul Pelendava

Ultraj la Penitenciarul Pelendava

La Penitenciarul Pelendava, in data de 30.05.2018, in jurul orei 10:05, un detinut nemultumit de faptul ca i s-a intocmit raport de incident, a adus injurii agentului supraveghetor si a amenintat cu acte de violenta si distrugerea bunurilor personale prin incendiere, dupa liberare, dupa care a dispersat lichid fiziologic pe manerul usii de la biroul supraveghetorului. 

Iata ca se intampla din ce in ce mai des si in toate penitenciarele fara exceptie, chiar si in cele in care te-ai astepta sa fie mai liniste iar detinutii sa-si vada de ale lor si sa se gandeasca la liberare. Din pacate sistemul nu prea ne ajuta, mai ales la semi-deschis ajungand tot felul de detinuti periculosi si cu un istoric disciplinar nu tocmai curat doar ca sa scapam de dansii cat mai repede.

Apai asta nu-i nici reeducare si nici puscarie serioasa. Cum se poate ca un detinut periculos sa ajunga la semi-deschis si sa fie un pericol real pentru siguranta personalului dar si a celorlalti detinuti? Cum se poate ca la comisiile de schimbare a regimului de detentie sa nu se inteleaga faptul ca sunt cazuri la care ar trebui sa nu fie ingaduitori!? Intrebari fara raspuns deocamdata. Din pacate doar un incident grav ne va trezi la realitate.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Ultraj la Penitenciarul Pelendava

  1. daca uitam ca si agentii au drepturi, nu numai scursurile…ce i-as fi dispersat niste pumni in bot lepadaturii!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: