Ieri, 30 mai 2017, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a dat un pumn in plex statului de drept. Judecatorii CCR au trecut efectiv procurorii sub autoritatea (comanda) ministrului Justitiei. Tudorel Toader poate sa revoce de azi incolo orice procuror incomod care ancheteaza vreun infractor protejat de clasa politica.

Pentru ca nu se putea si cu mana in afara buzunarului poporului si cu sufletul la banii contribuabililor, clasa politica infractoare a depus tot efortul institutional pentru a invinge Justitia cu ajutorul unei dramatice piruete a CCR in fata Constitutiei.

Incompetentul de Tudorel Toader (ministru politic) poate sa revoce oricand un procuror, spune CCR. Ministrul Justitiei face politica partidului care l-a propus si, nu de putine ori, a demonstrat ca este un veritabil aparator al coruptilor, violatorilor, criminalilor, hotilor si talharilor.

Ce a facut CCR in data de 30 mai 2018 este daunator pentru statul de drept. A intors Romania in anii ’47. Justitia a fost destabilizata. CCR a sters independenta procurorilor din Constitutie. Liderii politici acuza o lovitura de stat in Romania, iar consecintele or sa apara in curand.