Reguli doar pentru unii?!

Reguli doar pentru unii?!

Administratia Penitenciarelor nu-si respecta obligatiile referitoare la siguranta la locul de munca, decenta conditiilor de lucru sirespectarea drepturilor angajatilor din penitenciare. Cum poti sa ai pretentii daca nu-ti respecti obligatiile?!

Sunt cateva situatii flagrante in care angajatorul – institutie din sistemul administratiei penitenciare  nu-si face treaba desi pretinde angajatului – agent, ofiter sau civil sa-si faca treba pana la virgula. In ceea ce priveste siguranta angajatorul face oricand rabat in defavoarea angajatului pe motiv ca „nu avem oameni”. In ceea ce priveste asigurarea unor drepturi si interpretarea in sensul aplicarii acestora, angajatorul face orice ca sa gaseasca motive sa spuna nu, pe motiv ca „nu avem bani”.

La fel se intampla cu asigurarea conditiilor minime de munca, si e recent cazul de la Penitenciarul Giurgiu, cand la receprie s-a constatat ca toate-s bune si frumoase intr-un corp de cladire nou, mai putin spatiile de lucru care-s toate improprii. Ascunse pe la subsoluri cu tevi de canalizare trecand deasupra capului, fara lumina naturala si cu aer la portie toate spatiile de lucru pentru personal erau improprii desfasurarii unei activitati in conditii normale. Drept urmare, se mai fac retusuri. Speram noi ca de substanta.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un gând despre „Reguli doar pentru unii?!

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: