Dialog Social pentru Penitenciarul Iasi

Dialog Social pentru Penitenciarul Iasi

Stiam deja de la colegii nostri, dar apare si in presa locala informatia ca urmatoare Comisie de Dialog Social va fi la Penitenciarul Iasi. Propunerea de relocare s-a dovedit a fi neserioasa, penitenciarul ramane insa unul cu probleme.

Nu-i rau. Mai vad si notabilitatile locale cum sta treaba si duc vorba mai departe. Pana la urma n-o sa continue sa vorbeasca despre penitenciar doar din ce-au vazut la televizor si  mai au si dansii ceva activitate locala de raportat ierarhic pe asa o tema care de ceva timp este extrem de la moda. Sefii cei mari se vor bucura sa auda ca se intampla efervescenta penitenciar-politica si in teritoriu si, de aici, si viitoare posibile alte sinecuri.

O intrebare ar fi legata de toate intamplarile astea: daca ramanea la conducere un director numit prin concurs, indiferent de numele celui in cauza, mai ajungeam in situatia asta? Senzatia mea e ca tocmai faptul ca starea de provizorat continua ii incurajeaza pe tot felul de vulturi sa dea tarcoale prazii numita teren extrem de scump in buricul orasului. Si, n-ar fi deloc de mirare daca insusi ministrul nostru n-ar incuraja aceste propuneri.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

3 gânduri despre „Dialog Social pentru Penitenciarul Iasi

 1. Pe Dumitran la IASI o tin cei care sunt,au fost si vor rămîne SCLAVII. Din pacate la Iasi nu suntem UNITII si de asta profită conducerea( Dumitran,Chilug Matei,Dima si mai nou Branzila dar să nu uitatii aripa tanără( Dumitrache,Ciubotaru,Crăescu,Boariu) DACĂ ATI FII UNITII cred că i ar lua INIMA pe toti nu numai pe Dumitran.

  Apreciază

 2. Din pacate situatia de la Penitenciarul Iasi este dezastruoasa. Dupa plecarea d-lui Vulpe s-a instalat haosul. Dl. Dima a incercat sa iasa din carapacea sa de economist dar n-a reusit deloc sa se impuna. Marea greseala a sa a fost ca s-a opus in repetate randuri organizatiilor sindicale, ceea ce l-a costat mai tarziu.

  Odata cu venirea tovarasei Dumitran lucrurile au luat-o si mai rau la vale. Fara a detine minime abilitati manageriale, luata dintr-un birou si pusa director de unitate fara sa fi avut vreodata functie de conducere, s-a trezit ca palaria este prea mare pentru cat poate duce. Cand schimbul care intra seara in serviciu a solicitat-o sa discute cu ea la sala a inceput cu amenintari tipic ANP-iste la adresa unui coleg insa cand ceilalti colegi din schimb s-au ridicat pe rand unul cate unul pentru a-l sustine a luat-o inima si a trimis repede fata de la dispecerat dupa apa ca era sa lesine.

  In acelasi timp a activat-o pe prietena ei Matei, adjunct la reeducare, care a inceput sa umble prin camere la detinuti si sa ceara socoteala supraveghetorilor de ce sunt perdelute la paturi. Probabil a terminat toata treaba in curtea ei si se baga ca musca peste treaba sefilor de sectii. Oricum stau amandoua in unitate pana seara tarziu pentru a acumula ore suplimentare si evident un banut in plus la salariu.
  Nu este zi in care tovarasa directoare sa nu incalce o lege, ordin sau decizie insa este prea ingamfata si plina de sine pentru a asculta pareri sau sfaturi.

  In asemenea haos este normal ca rechinii imobiliari sa dea tarcoale terenului foarte scump al puscariei din dealul Copoului. Nu este prima data dar au simtit ca acum este o casa fara stapan. Unde mai punem ca directoarea a venit la Iasi cu o ”misiune”.

  Apreciază

 3. Si, n-ar fi deloc de mirare daca insusi ministrul nostru nu ar viza respectivul teren prin interpuși!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: