Cand ministrul confunda justitia cu politica de partid

Cand ministrul confunda justitia cu politica de partid

Preocupati cu beneficiile pentru detinuti, guvernantii nostri uita sa puna in practica o Directiva europeana legata de prezumtia de nevinovatie. Toader are reactia tipica: ceilalti sunt de vina.

Prin 2016 am primit aceasta indicatie, de atunci am mers pe burta. In cele din urma Ministerul Justitiei a facut un proiect pe care l-a si trimis in Parlament. Doar ca acest proiect s-a lovit de critici din partea opozitiei si aici n-a mai fost cazul de Iordache sau Nicolicea ori de vreo accelerare a procedurii de dezbatere, avizare si aprobare a proiectului de lege, nefiind mustaciosul in cauza. Ciudat, deci, ca dupa atata durere-n dreptu’ omului care-a modificat legislatia penala cu forta nu s-a gasit loc tocmai pentru prezumtia de nevinovatie.

Un alt aspect care nu-si gaseste loc in discursul ministrului este coruptia si ineficienta sistemului. Dac-ar functiona bine si fara influente, i-ar afecta, e drept, exact pe cei pe care ministrul inJustitiei se straduie din rasputeri sa-i faca scapati, schimband legi si subminand toate institutiile din sistem prin blocarea initiativelor de modernizare dar si a activitatii curente. E si asta parte a unui plan, pana la urma trebuie sabotate si cauzele in curs aici fiind miza chiar a acestei saptamani, cand seful politic al Romaniei asteapta un verdict.

Nu c-ar mai conta, dupa un Raport GRECO extrem de critic, dar si MCV-ul nu-i deloc prietenos cu guvernarea care-si face justitie cu echipa Iordache – Nicolicea – Toader. Guvernul nu si-a respectat nici in acest caz obligatiile asumate, nefiind timp pentru lucruri serioase in plin avant de reconstruire a unei justitii dupa chipul si asemanarea partidului aflat la guvernare si a infractorilor politici ori oameni de afaceri cu statul pe care-i reprezinta. Ce mai conteaza deci ca inca un organism international la care ne-am angajat ca respectam legea ne critica tocmai pentru ca baietii lui Dragnea tocmai o incaleca.

One thought on “Cand ministrul confunda justitia cu politica de partid”

Comments are closed.