Cand ministrul confunda justitia cu politica de partid

Cand ministrul confunda justitia cu politica de partid

Preocupati cu beneficiile pentru detinuti, guvernantii nostri uita sa puna in practica o Directiva europeana legata de prezumtia de nevinovatie. Toader are reactia tipica: ceilalti sunt de vina.

Prin 2016 am primit aceasta indicatie, de atunci am mers pe burta. In cele din urma Ministerul Justitiei a facut un proiect pe care l-a si trimis in Parlament. Doar ca acest proiect s-a lovit de critici din partea opozitiei si aici n-a mai fost cazul de Iordache sau Nicolicea ori de vreo accelerare a procedurii de dezbatere, avizare si aprobare a proiectului de lege, nefiind mustaciosul in cauza. Ciudat, deci, ca dupa atata durere-n dreptu’ omului care-a modificat legislatia penala cu forta nu s-a gasit loc tocmai pentru prezumtia de nevinovatie.

Un alt aspect care nu-si gaseste loc in discursul ministrului este coruptia si ineficienta sistemului. Dac-ar functiona bine si fara influente, i-ar afecta, e drept, exact pe cei pe care ministrul inJustitiei se straduie din rasputeri sa-i faca scapati, schimband legi si subminand toate institutiile din sistem prin blocarea initiativelor de modernizare dar si a activitatii curente. E si asta parte a unui plan, pana la urma trebuie sabotate si cauzele in curs aici fiind miza chiar a acestei saptamani, cand seful politic al Romaniei asteapta un verdict.

Nu c-ar mai conta, dupa un Raport GRECO extrem de critic, dar si MCV-ul nu-i deloc prietenos cu guvernarea care-si face justitie cu echipa Iordache – Nicolicea – Toader. Guvernul nu si-a respectat nici in acest caz obligatiile asumate, nefiind timp pentru lucruri serioase in plin avant de reconstruire a unei justitii dupa chipul si asemanarea partidului aflat la guvernare si a infractorilor politici ori oameni de afaceri cu statul pe care-i reprezinta. Ce mai conteaza deci ca inca un organism international la care ne-am angajat ca respectam legea ne critica tocmai pentru ca baietii lui Dragnea tocmai o incaleca.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un gând despre „Cand ministrul confunda justitia cu politica de partid

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: